Kontrol X1 and new Traktor - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19
  1. #11
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    P.E.I Canada
    Posts
    80

    Default

    Quote Originally Posted by Jester View Post
    Mine work fine with 3.0.2
    I am going to keep trying. I see you are using a PC.Somebody else with a PC also told me it was working. I am really struggling to get all my old settings from my old computer to be recognized as I am using an external hard drive. I appear to be terrible with computers. I never used to be this bad.
    2x Denon Dns 3700s, Korg Zero 4, NI x1, Macbookpro, KRK rocket 8s, KRK sub.

  2. #12
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    7,275

    Default

    The original X1 is still functional by Traktor Pro 3. Only limitation can be driver support for older versions of Mac OS X.

  3. #13
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,303

    Default

    Then I retract my previous outburst.

    But if it’s NOT supported in *new* Traktor I’ll be livid...
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  4. #14
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    P.E.I Canada
    Posts
    80

    Default

    Quote Originally Posted by Stewe View Post
    The original X1 is still functional by Traktor Pro 3. Only limitation can be driver support for older versions of Mac OS X.
    Well its not working for me with Hi Siera so any words of wisdom would be appreciated.
    2x Denon Dns 3700s, Korg Zero 4, NI x1, Macbookpro, KRK rocket 8s, KRK sub.

  5. #15
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    7,275

    Default

    Quote Originally Posted by Percy View Post
    Well its not working for me with Hi Siera so any words of wisdom would be appreciated.
    Did I said older? Sorry what I meant is newer versions of OS X are not supported anymore. It will still work with TPro3 - you only need to install Sierra... High Sierra and newer are not supported.

  6. #16
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    P.E.I Canada
    Posts
    80

    Default

    Quote Originally Posted by Stewe View Post
    Did I said older? Sorry what I meant is newer versions of OS X are not supported anymore. It will still work with TPro3 - you only need to install Sierra... High Sierra and newer are not supported.
    OK that sounds more logical.
    I either have to get a MK2 or too what comes out next. Trying to navigate around the affects with the track pat is terrible.
    2x Denon Dns 3700s, Korg Zero 4, NI x1, Macbookpro, KRK rocket 8s, KRK sub.

  7. #17
    Moderator keithace's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    4,981

    Default

    Quote Originally Posted by astromech View Post
    They dropped support for those in macOS a while ago.
    I'm on windows
    Weapons, not food, not homes, not shoes
    Not need, just feed the war cannibal animal

  8. #18
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    P.E.I Canada
    Posts
    80

    Default

    Quote Originally Posted by keithace View Post
    I'm on windows
    I feel that the MK2 is too old for me to spend 300 dollars on. I am surprised they have stopped supporting it. Most people that use timecode need a really well mapped controller with transport controls and affects, Cue points and stuff. Not everyone wants to have to map stuff. The X1 was perfect. Even reviews said if you had the original maybe the upgrade wasn't worth it.
    2x Denon Dns 3700s, Korg Zero 4, NI x1, Macbookpro, KRK rocket 8s, KRK sub.

  9. #19
    Tech Guru astromech's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,663

    Default

    Quote Originally Posted by Percy View Post
    I feel that the MK2 is too old for me to spend 300 dollars on. I am surprised they have stopped supporting it. Most people that use timecode need a really well mapped controller with transport controls and affects, Cue points and stuff. Not everyone wants to have to map stuff. The X1 was perfect. Even reviews said if you had the original maybe the upgrade wasn't worth it.
    Just look for a preowned K1 or K2.
    A&H Xone:62 | 2 x NI Kontrol X1 MK2 | 2 x 1210s | TSP2 | Audio 10 | Apple Macbook Pro 13 inch | Sennheiser HD7 DJ | Ableton Push
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •