iTunes & Serato???
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,401

    Default iTunes & Serato???

    So it looks like I’m getting either an S9 or a Rane 72...

    This means switching from Traktor to Serato... (Gasp!)

    So I’ve got a tight system with iTunes, MP3Tag & Traktor for my SmartPlaylists. The integration works perfectly.

    Can any tell me how Serato deals with metadata? Are there any tags that are separate to what MP3Tag and iTunes can “see”?

    For example - Traktor has a Comments2 tag that can’t be seen in iTunes - has Serato got anything similar.
    Last edited by Patch; 05-10-2019 at 08:59 AM.
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Derby, UK
    Posts
    283

    Default

    Not sure.....

    Serato is available to download & install, & then run without a controller though. So you could check this yourself.
    Cheers

    IAN WILLIAMS

  3. #3
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,401

    Default

    Didnít know that. Cheers!!!

  4. #4
    Tech Guru astromech's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,729

    Default

    Serato doesn't have Comments2, from what I know. You could always use the S9 with Traktor Pro 3 :P
    A&H Xone:96 | Xone:K1 | 2 x 1210s | Traktor Pro 3 | Apple Macbook Pro (2015) 13" | Sennheiser HD7 DJ | Maschine Mikro Mk3
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  5. #5
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,401

    Default

    Just had a bit of a click around...

    Donít think much of the Serato browser (so far).

    More experimenting to be done.

  6. #6
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,401

    Default

    Definitely leaning towards making a mapping for Traktor...
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    May 2019
    Posts
    1

    Default

    hey,
    i would prefer serato!!

  8. #8
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,401

    Default

    catherine16 thanks for chiming in. Please PM me!!!

    I am having ZERO luck getting iTunes to show up in Serato. I've tried renamimg the iTunes Library.xml to iTunes Music Library.xml, and still nothing... I've tried everything on the Serato Site, and tried a couple of fixes I found on youtube, but, so far, nothing...

    Why, lord, does Serato not allow you to specify your iTunes library location like Traktor does? I understand if Serato is keeping it simple by using the default iTunes location for the .xml, but it looks like the versions I'm using (iTunes 12.9.3.3, and Serato Pro 2.1.1 (Demo)) aren't playing nice together...
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  9. #9
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Derby, UK
    Posts
    283

    Default

    I was going to mention making sure your iTunes library is in the default location, but you've already got that covered.

    Obvious questions.....
    In iTunes pref's, have you got "share iTunes library XML" ticked?
    In serato pref's, have you got "show iTunes library" ticked?
    Cheers

    IAN WILLIAMS

  10. #10
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,401

    Default

    Yes & yes, mate.
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •