Showing Folder Content in Search Results in Traktor Pro.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Tech Mentor emil_brikha's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Spain
    Posts
    189

    Default Showing Folder Content in Search Results in Traktor Pro.

    I'm just coming back now for a third attempt at transferring from Traktor 3 to Traktor Pro. Not loving it completely yet but hopefully worth it due to the possibility in customization.

    Anyway, one thing I noticed was that when I search in my database I'm no longer getting search results for folders. For instance, within my MP3 dir I wan't to list all the songs which are placed in, let's say: /mp3/nordic.

    In traktor 3 all I had to do was just write "Nordic" and all the mp3s in that folder would get listed. This has changed in Traktor Pro and I really find it useful.

    Can anyone help me out?
    Emil Beatsnatcher Brikha | www.LQP.se | Dell XPS M1330 (2.1 ghz Core 2 Duo, 4 GB ram), Traktor Pro 2.03, Novation Twitch.

  2. #2
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    Turn the contents of those folders into playlists in the traktor collection mate. this will make it a lot more specific when you do a search. Traktor will search the entire collection unless you select one of your playlists.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  3. #3
    Tech Mentor emil_brikha's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Spain
    Posts
    189

    Default

    You mean, make each individual folder into a playlist? There are about 200 folders there.
    Emil Beatsnatcher Brikha | www.LQP.se | Dell XPS M1330 (2.1 ghz Core 2 Duo, 4 GB ram), Traktor Pro 2.03, Novation Twitch.

  4. #4
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    I think the search function changed since T3. I don't think there is a way to change this in the preferences, though. However, I think if you click on the folder tree and press N-O-R etc. it should jump to the closest colder with those letters, kinda like in explorer.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  5. #5
    Tech Mentor emil_brikha's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Spain
    Posts
    189

    Default

    I found the answer.

    Click on the magnifying glass to the left of the search box and choose File. This will show what I was asking for.

    The weird thing is when the magnifying glass is set to ALL, it doesn't list folder contents, which is odd. Bug?
    Emil Beatsnatcher Brikha | www.LQP.se | Dell XPS M1330 (2.1 ghz Core 2 Duo, 4 GB ram), Traktor Pro 2.03, Novation Twitch.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •