Setting up Traktor / SSL quick in a club
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey/New York
    Posts
    744

    Default Setting up Traktor / SSL quick in a club

    Hello DJTT

    I recently found this video which shows how you can set-up SSL at a club really quick: http://www.youtube.com/watch?v=PBx_RHjLh7Y

    is there any way to do this with traktor pro?

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Los Angeles
    Posts
    311

    Default

    Very nice video
    Thank Ya!!!

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Carlsbad,CA
    Posts
    213

    Default

    does the NI Multicore Cable do the same thing?

  4. #4
    Tech Guru bumtsch's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Paris, France
    Posts
    1,178

    Default

    It's pretty much the idea behind the multicore cable. Except what he suggests is using the cables from the back of the CD decks instead of fiddling with the back of the mixer.

  5. #5
    Tech Convert
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    12

    Default

    Hey,

    I understand how to make the cables and using the cd players but can someone help me out with the NI Audio 4 or 6 card?

    What inputs do I use, could you please tell me, there is very little information.

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    1,145

    Default

    you use the only inputs the audio 4 has...
    Traktor Scratch Pro 2.7, MBP 13", iPad 2 & TouchOSC, Reloop NEON, Pioneer DJM750mk2, Mackie d.2, Pioneer CDJ800 x2, Technics SL1210MK2 x2, NI Audio 6 DJ, Dicers,

  7. #7
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Quote Originally Posted by jowens View Post
    Hey,

    I understand how to make the cables and using the cd players but can someone help me out with the NI Audio 4 or 6 card?

    What inputs do I use, could you please tell me, there is very little information.
    welcome to the forum.

    The traktor manual and the website have diagrams of how to set up a timecode rig, and I can't find the video on youtube for you because I don't have access at work but the Native Instruments channel has a detailed video from a while back on how to set up the audio 8, which is basically the same idea and there might be one for the audio 4 as well.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  8. #8
    Tech Mentor Lantau's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Northampton, England
    Posts
    140

    Default

    Brilliant video! Had a thought for doing that exact same thing when I first got TSP but never got round to using timecode out. Definitely going to make a set soon though I think
    MacBook, Vestax VCI-300 with Serato Itch
    www.djlantau.com | www.youtube.com/djlantau | www.soundcloud.com/djlantau

  9. #9
    Tech Convert
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    12

    Default

    So Input is for CDJ and Output is for Mixer?

  10. #10
    Tech Guru MrPopinjay's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    3,747

    Default

    Dude. Think about what the words output and input mean.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •