No echo effect in traktor 1.2.4?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Tech Mentor Be-Ne-Dek's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    CLE
    Posts
    238

    Default No echo effect in traktor 1.2.4?

    What the hell is this! I just went to map an echo/freeze effect to my controller and noticed that an echo effect option doesn't exist! anybody find this? or am i just being a noob again?

    All I have to do is play music, and make sure it is fist pumpin material.

  2. #2

    Default

    the delay=echo

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    São Paulo - Brazil
    Posts
    1,304

    Default

    Effect Delay p2 button ON would be your freeze effect

  4. #4
    Tech Mentor Be-Ne-Dek's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    CLE
    Posts
    238

    Default

    Quote Originally Posted by sm00sh View Post
    the delay=echo
    nope, tried it already

    with the delay i've only got filter, feedback and rate

    i've played with those 3 parameters and i was able to make it do something similiar, just not nearly as fluid as the actual echo/delay effect

    when did they rename this? the actual frz button to feedback button? i don't like the way it sounds, but hey, it works!
    All I have to do is play music, and make sure it is fist pumpin material.

  5. #5
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    What about with some heavy reverb?
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    West Coast, United States
    Posts
    631

    Default

    Dude - "feedback", "rate", etc are the names of the knob controls. The button controls don't have labels in 4 FX unit mode.

    Trust us. Delay IS echo. Echo is what Ean calls it, just a convention. The effect in Traktor is Delay, or Delay T3. If things don't sound right to you, you just haven't dialed it in enough. Keep tweakin
    MacBook 2.4GHz, 6GB, Traktor Pro, Ableton Live, Bomes MT, Audio Kontrol 1, Vestax VCI-100 SE Custom, M-Audio Axiom 25, Akai APC40, NI Maschine, 2x Midi Fighters (c/o DJ TechTools - Thanks!!)

    Mixcloud DJ Sets

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    322

    Default

    technically iirc, delay is prefader and echo is post fader. practically speaking they're the same thing. ean calls it echo, traktor calls it delay, it's all the same thing.

  8. #8
    Tech Mentor Be-Ne-Dek's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    CLE
    Posts
    238

    Default

    after much testing and parameter tweaking and realiztion (mostly realiztion), I have concluded that the feedback button is in fact the freeze button, but above all, I have concluded, yet again, that I am a noob.

    ughhh. thanks for the help dudes. man do I feel stupid...
    All I have to do is play music, and make sure it is fist pumpin material.

  9. #9
    Tech Guru sj03w4t's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Home
    Posts
    854

    Default

    The buttons dont have names in 4fx mode as said before by zac. The names are for the rotaries.

  10. #10
    DJTT Ninja Mod tekki's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Afterhour Ali's lap
    Posts
    11,347

    Default

    Add more 'Delay' or 'Delay T3' for max fist pump!
    RSTRCTD | twitter | facebook (RSTRCTD) facebook (LJ) | vimeo | pinterest | my studio | soundcloud (RSTRCTD)| soundcloud (LJ)
    -- CHECK our DEBUT (DEEP)HOUSE EP RELEASE ON BEATPORT "RSTRCTD - EXISTENCE" --

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •