led blink to the beat
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1

    Default led blink to the beat

    How to map this? Say I have 2 buttons for deck load a and b. How can I make them blink in sync to their appropriate deck. It would be nice...

  2. #2

    Default

    I was wondering the same thing. I know the newest version of the VCI-100 djtt tsi utilizes this. Prior to this I was under the impression that this was not possible in traktor thus the need for third party midi translators (bomes). any one with more knowledge care to explain. Ean and or DJTT crew?

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    133

    Default

    Tell me how to do it for the xone 1d and I will literally worship you

  4. #4
    Tech Guru bumtsch's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Paris, France
    Posts
    1,178

    Default

    "beat phase monitor" output, set to deck x focus. modifier 1 : play/pause=1; modifier 2 : deck mode=0 (be careful to set the appropriate target deck in both modifiers!).

    That would be a good starting point. I shamelessly ripped the cue/cup/play behaviour off the X1 mapping and adapted it to my ddm4000 this weekend.
    Maybe you can do without the modifiers, and need to map another output to the same led to turn it off when not playing.

    edit : not tested before traktor pro 1.2.4, probably requires some of the new mods/outs required by the X1 so I suspect this is 1.2.3 minimum.

  5. #5
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    Assuming its just for the two decks, i wouldn't worry about the modifiers so much mate.
    Yeah basically you want to set a "beat phase monitor" output set to each deck load button, as slangemenneske mentioned.
    Now the controller range is where it gets a bit tricky. this range tells the led the appropriate time to come on. Obviously you want it to flash to the beat so you will need to play around a bit here. I use min -.100000 and max +.30000 but you will find the right setting yourself.
    Set midi range to 0 - 127 and check the "blend" box
    Oh also i don't think you can "learn" with this so you will need to know the midi note for each led.

    I actually use the play buttons for decks a+b, and the cue buttons for c+d. Looks like a damn xmas tree with 4 decks going.

    And remember it flashes to the grid, not the beat so make sure ur grids are toight like a tiger.
    Last edited by Jester; 02-16-2010 at 02:55 AM.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  6. #6

    Default

    like a toiger ehh? Appreciate the help guys. I'll try this tonight and get back to you...

  7. #7
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    goldmember good luck
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  8. #8

    Default

    shit yea. this IS nice. Really helps when gridding tracks. went with you on the 4 deck thing.

  9. #9
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    Cool!
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  10. #10

    Default

    and a thank you to you

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •