REALLY annoying glitch in Traktor. Fixable? - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19
  1. #11
    Tech Guru
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    757

    Default

    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    I cant reproduce this with exactly the same setup (Qbert Carts).
    Whats your Latency and Sample Rate settings?
    Whats your Keylock Settings for Quality and Mode?

    K
    Latency is on 4.0. High quality and normal mode. Should this make a difference tho if key lock is off?

  2. #12
    Tech Guru
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    757

    Default

    Quote Originally Posted by BradCee View Post
    question is, do you need to spin back that hard/fast?
    I'm not spinning it excessively hard. You know when you hear any old DJ do it, that's how hard I'm doing it. It's a pretty standard thing to do. It doesnt do it every time, but it does it too frequently for my liking. Wouldnt be able to confidently do it to a crowd, and that kinda shit goes down well well you're cutting it up

  3. #13
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,028

    Default

    Odd. Is it that frequent that you could catch it on video ?

    Are you sure that the needle isnt lifting a tad.
    Traktors tracking is absolutely the best of any DVS by far. Its one of the most highly regarded aspects by the users.

    I suppose really heavy back spinning could be problematic for tracking but like i say i havent noticed it although i dont back spin much.

    Ill give it a go when im home.

  4. #14
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    79

    Default

    i'd ask native instruments directly if no one can help

  5. #15
    Tech Guru
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    757

    Default

    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    Odd. Is it that frequent that you could catch it on video ?

    Are you sure that the needle isnt lifting a tad.
    Traktors tracking is absolutely the best of any DVS by far. Its one of the most highly regarded aspects by the users.

    I suppose really heavy back spinning could be problematic for tracking but like i say i havent noticed it although i dont back spin much.

    Ill give it a go when im home.
    Erm, I'll see what I can do about the vid. Only got a mobile phone cam so I'll see if I can get something together. I know the needles arent lifting, even if they were jumping up that wouldnt matter, that shit happens with vinyl if done too hard and you can still get the desired effect. This is lasting literally like the length of the spin back. It's too long without any sound for the needle to be off the record. It's impossible for the needles to be floating off the record for that long. Like I said before, I am using M447's which stick like glue and are probably the heaviest carts out there.

    I find it happens when I do a spin back just out of the blue, then it wont do it again if I keep doing spin backs to test if its still doing it, its like traktor has realised what I am doing, then if I dont do it for a while it will do it again. But I dont do it THAT often, so when I do do it the problem occurs as its as if Traktor has fallen asleep on that front.. if you get what I am saying

  6. #16
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,028

    Default

    Quote Originally Posted by jinx View Post
    i'd ask native instruments directly if no one can help
    Yeah those guys are the best.


    @dodge , it could be a cache thing. Maybe Traktor just isnt catching up quick enough. The new cache system doesnt allow user control like it used to.
    To be honest im just guessing really.

    Ill ask someone who will know more about the nuts and bolts of whats involved with the software when you do a spinback suddenly (all spinbacks are sudden though doh)...

  7. #17
    Tech Guru
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    757

    Default

    Nice one. Appreciated

  8. #18

    Default

    yeah it really sounds like a cache issue.

    cacheissue

    cashew

    in the future if you have this problem, please just give us the signal:

    soundcloud.com/hpntk / soundcloud.com/freakstep
    freakstep.com / thefreakbeat.com
    me on beatport / me on djtunes
    Quote Originally Posted by JesterNZDJ
    My solution: Pay some one to whack them so you don't have any competition

  9. #19
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    133

    Default

    dont push down on the platter?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •