Double entries in Traktor
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Christchurch, New Zealand
    Posts
    59

    Default Double entries in Traktor

    hi all

    has anyone else got this annoying issue of double listings for tracks appearing in Traktor browser and clicking on one to find the file's missing and you have to go back for other one (or even search on the hard drive through explorer to other locations to find the "real" one?)

    am sure it's down to my slackness with data management but does anyone have a quick way to resolve this?

    cheers!

    daveq

  2. #2
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    Hey dude, right click on your collection and do a consistency check, this will show you missing tracks etc. you can then remove them frm the collection, problem solved. what i do is in the setting set traktor to import at startup and run a consistency check also. takes a bit longer but worth it i think.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  3. #3
    Tech Guru VanGogo's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    L.A. (lower Alabama)
    Posts
    1,918

    Default

    You really need to get a work flow for adding tracks to your collection, or you will have nothing but problems. There are several good threads on this over at the Native Instruments forums.

    But to answer your question.......
    Right click Trak Collection in the browser tree, and click on check consistency. After Traktor has done the check, a box will pop up that that shows an over view of the consitancy check, click the middle tab titled "missing tracks", then select relocate. If you have all your files in one folder just select that folder and hit ok. Traktor will find all the missing tracks if they are in that folder. Any that are not found can be deleted, or located by repeating the process but choosing the correct folder.

    Also, a good place to start with any question is the manual. Not to sound like a preaching a-hole, but this is in there. You can also google any question and find forum posts from here, NI, and others with the information you seek. Another good source is the Traktor Bible. Worth every penny!

    Good Luck....

  4. #4
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,028

    Default

    Quote Originally Posted by JesterNZDJ View Post
    what i do is in the setting set traktor to import at startup and run a consistency check also. takes a bit longer but worth it i think.

    FTW... Takes a little longer but you get no surprises when you cant find a track.

    For people using iTunes running Consistency Checker at very regular periods is a must !!! iTunes updates always move tracks around.

    One iTunes update caused 1500 tracks to go missing. If i hadnt done C.C. after the update i might not have know until i looked for a track during my set and relocating a tune in the middle of a set is a scary thing!!!

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Christchurch, New Zealand
    Posts
    59

    Default

    Jester - you star - many thanks for the advice, much appreciated. Sorted.

    Vangogo - point taken and no preach-iness assumed. Thanks for your time to respond, it is appreciated.

    Karlos - yup completely agree.

    Cheers all,

    daveq

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •