Cakewalk soundcards with Traktor?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    May 2010
    Posts
    32

    Default Cakewalk soundcards with Traktor?

    I'm looking for a new sound card for use with Traktor Pro. Right now I'm using my Omni Control as the sound card. It's pretty decent sounding, but is not portable at all.

    I have been doing tons of research on sound cards lately, and am looking for a 24-bit 48/96/192 khz (doesn't really matter) USB sound card. I only need 1 channel of RCA outs and 1 channel for headphone (preview).

    Everything I have read about Native Instrument sound cards IE Audio DJ 2/4/8, the drivers are no good for Win Vista/7 x64. Basically I need a sound card that can work on any windows system.

    I really like the Cakewalk UA-1G. But am not sure if the headphone out would act like a preview. Has anyone used this or other Cakewalk sound cards in Traktor?

    Thanks

  2. #2
    Tech Guru Ross's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bournemouth, UK
    Posts
    1,155

    Default

    The omni control has a built in soundcard..? Do you mean the stealth?
    Pioneer DJM 700 / Traktor Kontrol X1 / 2 x Technics SL1200MK5 / Traktor Scratch Pro 2.6.7 / Ortofon Concorde Nightclub MK1
    Audio 8 DJ / Sennheiser HD 25-1 II / Magma Traveler / IsoAcoustics ISO-L8R155 / KRK RP6 G2 / Vinyl

  3. #3
    Tech Guru Eliot Han's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    819

    Default

    i have win7/64 and the audio2dj works perfectly on it ... best soundcard for $$$

    ↯↯ OFFICIAL SITE // MY SETUP ↯↯

  4. #4
    Tech Wizard
    Join Date
    May 2010
    Posts
    32

    Default audio 2 dj

    Quote Originally Posted by D!RK View Post
    i have win7/64 and the audio2dj works perfectly on it ... best soundcard for $$$
    thanks, well that is a little comforting. Did it require any tinkering or basically plug and play?

  5. #5
    Tech Guru eastcoastams's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    New Hampshire
    Posts
    549

    Default

    Quote Originally Posted by OmniRoss View Post
    The omni control has a built in soundcard..? Do you mean the stealth?
    No, he means omni

  6. #6
    Tech Mentor PartyMcFly's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    455

    Default

    NI's drivers are rock solid on x64. I wouldn't trust a source that tries to tell you otherwise.

  7. #7
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,028

    Default

    Quote Originally Posted by PartyMcFly View Post
    . I wouldn't trust a source that tries to tell you otherwise.
    +1
    People who say things like that are usually people with shite systems that any driver would f*ck up on.

    I dont think the Cakewalk card is multi-out so im not sure you could assign the headphone out separately, just a hunch though.

  8. #8
    Tech Guru Eliot Han's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    819

    Default

    somewhat plug and play .. drivers are 64x friendly

    ↯↯ OFFICIAL SITE // MY SETUP ↯↯

  9. #9
    Tech Guru Eliot Han's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    819

    Default

    btw that cakewalk card is similar to the gemini iconnex .. it has input and one output ... its probably not going to work with traktor, you will need a card that has two outputs (AUDIO2DJ / Numark io / etc.)

    ↯↯ OFFICIAL SITE // MY SETUP ↯↯

  10. #10
    Banhammerized theory28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,974

    Default

    [QUOTE=Anbuzan;163355I'm using my Omni Control as the sound card... but is not portable at all./QUOTE]

    lol wut? or are you using a different controller or something, and the omni is specifically a soundcard?
    Become a Fan, And View My Latest Mixes | DJTT Chatroom (FB)
    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    If the pack of lions are in sync then they're not real lions so it doesn't count.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •