Pretty girl needs help with problem.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2

    Default Pretty girl needs help with problem.

    okay im not a girl but I still need help!


    A few days ago i bought myself the Reloop interface edition 2.
    After installing everything correctly (followed a tutorial on youtube) I discovered that I get no audio through my laptop but only through my headphones. I have tried several re-installs and also every option available in traktor LE settings(For example Input and Output routing). Somehow traktor only sees my reloop soundcard and not the soundcard of my laptop.

    I use:
    Traktor LE (updated to 1.2.6)
    an Acer laptop with Vista 32-bit
    It has a Realtek HD audio soundcard


    Im a total noob in computers so that makes it only more difficult

  2. #2
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,816

    Default

    Your laptop probably only has one stereo channel of output
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  3. #3
    Tech Guru Eliot Han's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    819

    Default

    Quote Originally Posted by lethal_pizzle View Post
    Your laptop probably only has one stereo channel of output
    X2

    unless you use ASIO4all to splitt up your headphones/monitor (latency is an issue)

    i do reccomend using a 2 output soundcard such as an audio2dj or numark i/o

    ↯↯ OFFICIAL SITE // MY SETUP ↯↯

  4. #4
    Tech Wizard Okänd's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Skattungbyn, Sweden
    Posts
    45

    Default

    Are you trying to get the master channel sound out of your laptops speakers while you have your monitor on the headphones connected to the audio interface in the controller?
    That won't work, Traktor can only use one audio interface at a time.

  5. #5
    Tech Guru Eliot Han's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    819

    Default

    Quote Originally Posted by Okänd View Post
    Are you trying to get the master channel sound out of your laptops speakers while you have your monitor on the headphones connected to the audio interface in the controller?
    That won't work, Traktor can only use one audio interface at a time.
    unless .. you use ASIO4ALL (quality aside though)

    ↯↯ OFFICIAL SITE // MY SETUP ↯↯

  6. #6
    Tech Wizard Okänd's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Skattungbyn, Sweden
    Posts
    45

    Default

    Did not know ASIO4ALL could do that, anyway, that's not a feature of Traktor.

  7. #7
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,464

    Default

    i was expecting spam...

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  8. #8
    Tech Guru Eliot Han's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    819

    Default

    ASIO4ALL creates a simulated universal asio driver for windows that allows you to incorporate multiple soundcards or even certain built in soundcards with muliple outs. but like i stress ... the quality is not that great and does not compare to actual asio drivers out on the market but it is good to use for the temporary setup. hopefully this helps, we all have to start somewhere.

    ↯↯ OFFICIAL SITE // MY SETUP ↯↯

  9. #9
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,816

    Default

    Your controller has 2 stereo channels, don't see why you want to use your laptop's soundcard. Wouldn't recommend aggregating with asio4all to be honest.
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  10. #10
    Tech Student
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2

    Default

    thank you all for the help.
    except the guy talking about spam

    I did some tests before i read all your comments though and figured out that i need external boxes (I used a 5.1 logitech set). That way i can use headphones and boxes without needing a 2 output soundcard.
    Apperently my laptop goes on some kind of mute or something?

    Anyway, it works fine now but i do have one last question.
    Somehow i can not listen to one track without hearing the other one which would be the main track at that moment. Of what i can remember when i started with a hercules rmx is that it IS possible to listen to only 1 track instead of both. Is it just something that the reloop lacks, or am i a bigger moron than i think i am?

    Thanks again for all the advice.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •