DJ TECH Mixer One - Broken?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    10

    Default DJ TECH Mixer One - Broken?

    Hey,

    I recently bought a mixer one online and had it shipped to me. Very excitedly I tore away the packaging and plugged it in. However, I haven't been able to get it to work. First my computer said the drivers did not install properly. Then after restarting and unplugging and replugging a number of times the drivers seem to have loaded. Windows says the device is working properly. However, I am not getting any MIDI messages being relayed to Traktor. Also, the LEDs do not light up.

    My question is to those of you who have one of these mixers and have it working. Did your LEDs light up when you first plugged it in (either via MIDI or the wall) and/or do they light up when you open Traktor (like my Kontrol X1 does)?

    I'm wondering if the device possibly got damaged during shipping.

  2. #2
    Tech Convert
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    10

    Default

    Just wanted to clarify my setup. Using a Gateway PC laptop with Windows 7 loaded on it. Traktor v1.2.

  3. #3
    Tech Guru Nicky H's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Leeds UK
    Posts
    2,490

    Default

    Sounds like you don't have it set up properly in the midi set up in traktor but try a midi monitor program just to check the unit is ok
    SC | MC

  4. #4
    Banhammerized theory28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,974

    Default

    maybe import a tsi....?
    Become a Fan, And View My Latest Mixes | DJTT Chatroom (FB)
    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    If the pack of lions are in sync then they're not real lions so it doesn't count.

  5. #5
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Providence
    Posts
    805

    Default

    Is the Midi button lighting up when you hit a button on tracktor its locared at the top bar center I think it says CMD with a light next to it. It should light up when you hit a midi command even if it isn't mapped to anything at all.
    Traktor Scratch Pro 2, 2X Stanton STR8-80, 2X Denon DN-S700, Akai APC40 + APC20, DDM4000, KRKRokit 8, HD25-II, iPad (Touch OSC)

  6. #6
    Tech Convert
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    10

    Default

    Hey thanks for the replies guys. A couple points. No the MIDI light is not lighting up in traktor hence the reason I said traktor is not receiving messages. Importing a tsi at this point would be useless because traktor isn't even aware it is receiving midi input. I still want to know at what point you guys see the backlight buttons showing up. I see no backlit buttons or fader levels. All my other midi devices light up as soon as they get powered on but this one does not. Could someone please tell me how their properly working mixer one responds? Thanks.

  7. #7
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Don't know much about that mixer. Have you tried a different cable? I don't think there are very many people on here with DJ Tech mixers. I know one guy was asking about one the other day. Maybe he'll pop in here.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  8. #8
    Tech Convert
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    10

    Default

    Yea I think its kinda weird that there is practically no info anywhere online to be found about this mixer. No reviews, practically no posts, no troubleshooting guide, and no one seems to have it!

  9. #9
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Providence
    Posts
    805

    Default

    I've got one coming but it hasn't gotten here yet. I'm sure someone on this board knows of a program that can check for midi signals. Theres gotta be something out there.
    Traktor Scratch Pro 2, 2X Stanton STR8-80, 2X Denon DN-S700, Akai APC40 + APC20, DDM4000, KRKRokit 8, HD25-II, iPad (Touch OSC)

  10. #10
    Tech Guru djproben's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hollywood, CA
    Posts
    2,705

    Default

    Here's the other thread on it - http://djtechtools.com/forum/showthread.php?t=18723 - he posted a tsi too.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •