Question for you S4 owners...
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Guru SirReal's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    San Fran Bay Area
    Posts
    2,202

    Default Question for you S4 owners...

    Do any of you have an NI Audio4 or Audio 8? And if so, can you use the S4 as a controller ONLY and output the audio through your soundcard to an external mixer? I'm thinking of buying the S4 & Traktor scratch Pro and using my current mixer.

    Thanks in advance,
    Chris
    "Walking the fine line between Stupidity and Genious" My Soundcloud ---- My Mixcloud
    MBP Retina 2015--TSP 2.10--2xDNSC5000--2xDNSC2900--2xDNSC2000--NI F1--Denon DN-X1700--HDJ2000--Stanton STR8-80--QSC K12's--Crown Amplifier--Urei Monitors

  2. #2
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,020

    Default

    Yes you can use any soundcard with the KS4 but there is no external mixing mode so you would only have one stereo pair from the soundcard as you will be mixing in internal mode.

    Im not certain but i imagine external mode will return when the DVS update comes out (no date).

  3. #3
    Tech Guru SirReal's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    San Fran Bay Area
    Posts
    2,202

    Default

    BUT, if I use the Traktor Scratch Pro software with the S4 hardware then I would be able to send out 4 separate stereo channels to a mixer, right?
    "Walking the fine line between Stupidity and Genious" My Soundcloud ---- My Mixcloud
    MBP Retina 2015--TSP 2.10--2xDNSC5000--2xDNSC2900--2xDNSC2000--NI F1--Denon DN-X1700--HDJ2000--Stanton STR8-80--QSC K12's--Crown Amplifier--Urei Monitors

  4. #4
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,020

    Default

    If you use the Kontroller as a Midi controller then yes. I think so..?
    Thats a bit of a curve ball to hit me with at 4:36am ;-)

  5. #5
    Tech Guru TommyQuiet's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    NorthWest,UK
    Posts
    1,468

    Default

    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    If you use the Kontroller as a Midi controller then yes. I think so..?
    Thats a bit of a curve ball to hit me with at 4:36am ;-)
    get to bed karlos

    its nearly 6am here and i just got in girlfriend passed out.FAIL!

  6. #6
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,020

    Default

    Im going now... im sooooo tired. Been a long day with an enormous hangover...

  7. #7
    Tech Guru SirReal's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    San Fran Bay Area
    Posts
    2,202

    Default

    But Karlos, before you go to bed, could you check it our for me, I KNOW you must have both an S4 & Traktor Scratch with an audio 8. Come on, I thought we were "forum buddies" Nighty Night Moderkractor.
    "Walking the fine line between Stupidity and Genious" My Soundcloud ---- My Mixcloud
    MBP Retina 2015--TSP 2.10--2xDNSC5000--2xDNSC2900--2xDNSC2000--NI F1--Denon DN-X1700--HDJ2000--Stanton STR8-80--QSC K12's--Crown Amplifier--Urei Monitors

  8. #8
    Banhammerized theory28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,974

    Default

    Quote Originally Posted by SirReal View Post
    But Karlos, before you go to bed, could you check it our for me, I KNOW you must have both an S4 & Traktor Scratch with an audio 8. Come on, I thought we were "forum buddies" Nighty Night Moderkractor.
    let the man sleep. that way he cant screw up his answer :P
    Become a Fan, And View My Latest Mixes | DJTT Chatroom (FB)
    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    If the pack of lions are in sync then they're not real lions so it doesn't count.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •