wtf - my VCI 100 has no cables included?!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Denmark, outside CPH
    Posts
    15

    Default wtf - my VCI 100 has no cables included?!

    The title pretty much explains it all.
    Just got my VCI 100 today and there was no usb cable or poweradaptor in the box!
    I guess everybody else got 1x of each with theirs right?

    what to do..

    Go get a USB cable myself, annoying but a quick solution.
    Is the powersupply essential for operation or is the USB power enough?

    The second option would be to talk to the guys i germany/belgium? (Thomann)
    and make them either send an AC adapter and a Usb cable, or send a new one. Either way that is gonna take a long feckin time
    VCI 100, NI Maschine, NanoPad, Audio 8 DJ, HDJ-2000 and 2x KRK R5 PG2's

  2. #2

    Default

    I think the AC adapter is only so you can have fun lights on your controller.
    SyblingQ - Electro House for dark alleys.

  3. #3
    Tech Mentor Krilikz's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nj
    Posts
    427

    Default

    i didnt get a powersupply with mine either, it is not essential. Just buy a usb cable.

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Zealand
    Posts
    148

    Default

    I'm 90% sure they run off USB power, just go buy one, no biggie.

  5. #5
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    I am 100% sure they run off of USB power.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  6. #6
    DJTT Ninja Mod tekki's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Afterhour Ali's lap
    Posts
    11,347

    Default

    Even I am 100% sure a USB is all you need.
    RSTRCTD | twitter | facebook (RSTRCTD) facebook (LJ) | vimeo | pinterest | my studio | soundcloud (RSTRCTD)| soundcloud (LJ)
    -- CHECK our DEBUT (DEEP)HOUSE EP RELEASE ON BEATPORT "RSTRCTD - EXISTENCE" --

  7. #7
    Tech Convert
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Denmark, outside CPH
    Posts
    15

    Default

    thx for the replies guys, got lucky and found an old usb-b type cable in my misc box
    i've got it powered up now
    Just need to set it up with traktor pro and i'll be gtg.
    VCI 100, NI Maschine, NanoPad, Audio 8 DJ, HDJ-2000 and 2x KRK R5 PG2's

  8. #8

    Default

    So are VCI 100's supplied with a USB cable or not?? Ive just ordered one. what cable do i need to hunt for? Or was this a one off "missing cable"?

  9. #9
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,612

    Default

    USB cable is included,vestax forgot to put on in there, unless the item was opened
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  10. #10
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,383

    Default

    If you have a computer that cannot supply enough power over USB to keep the device running allways active you should use a power supply. I got a cable and a power adapter with mine, the usb cable it came with isnt terribly great quality though, so i would suggest upgrading the USB cable it comes with anyway

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •