problems with my music distorded on traktor pro
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    5

    Default problems with my music distorded on traktor pro

    hey i just got traktor pro and im using a usb soundcard that came with my imix reload. when i set asio4all to use the usb card and the internal on it starts to pop and distort but when i swich it to only one of them its works great. can anyone please help me out with this i have a gig soon and i need it to work thanks

  2. #2
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,816

    Default

    Get a decent soundcard maybe?
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  3. #3

    Default

    Try change the latency (make it higher) in you soundcard settings in TSP - that should sort it out

  4. #4
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    Quote Originally Posted by lethal_pizzle View Post
    Get a decent soundcard maybe?

    ^ This.

    Yes upgrade your soundcard to something like an Audio 2. You will see results straight away. Until then, sounds like your latency is set WAY too low. What is it set at right now?
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  5. #5
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    +1 on the latency suggestions and +100 on the better soundcard.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  6. #6
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,028

    Default

    First thing will be to turn the Master Output down and make sure that the Output LEDS never go into the Red.

  7. #7
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    KY, USA
    Posts
    648

    Default

    Given all the stated above. You could check and make sure your speakers are working properly (Bad cord/Blown/Old).

  8. #8
    Tech Guru SirReal's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    San Fran Bay Area
    Posts
    2,204

    Default

    The other thing to check is that the sample rate for your soundcard in Traktor matches what it might be set to by it's own driver. I had my soundcard set to 44.1 but the software set to 48 and it was distorted until I set them to match.
    "Walking the fine line between Stupidity and Genious" My Soundcloud ---- My Mixcloud
    MBP Retina 2015--TSP 2.10--2xDNSC5000--2xDNSC2900--2xDNSC2000--NI F1--Denon DN-X1700--HDJ2000--Stanton STR8-80--QSC K12's--Crown Amplifier--Urei Monitors

  9. #9
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    1,145

    Default

    all of the above, make sure there is no red on the output meter, adjust your latency, start at about 15ms and work backwards if you feel theres too big a delay. mines set to 4ms, but the audio 8 can easily handle it. and yeah, get a good soundcard
    Traktor Scratch Pro 2.7, MBP 13", iPad 2 & TouchOSC, Reloop NEON, Pioneer DJM750mk2, Mackie d.2, Pioneer CDJ800 x2, Technics SL1210MK2 x2, NI Audio 6 DJ, Dicers,

  10. #10
    Tech Convert
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    5

    Default

    thanks ill try that. but the only thing is when i open asio4all the sound goes back to working great but when i close the window it goes back to distortion

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •