Would this laptop run TP2+S4 for controllerism use ?
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    4

    Default Would this laptop run TP2+S4 for controllerism use ?

    Hi guys,

    After 9 years of vinyl DJing, I'm going to get a digital setup: a KontrolS4+Midifighter or another pad controller AkaiMPDlike.
    For now, my 1rst point is to buy a laptop. I'm a Windows user, and i can get a Toshiba L655 for 600.

    Let's see the specs:

    Product Description: Toshiba Satellite L655-1JQ - Core i5 480M 2.66 GHz - 15.6" TFT

    Processor: Intel Core i5 480M / 2.66 GHz ( 2.93 GHz ) ( Dual-Core )
    RAM: 4 GB (installed) / 8 GB (max) - DDR3 SDRAM - 1066 MHz ( 2 x 2 GB )
    Hard Drive: 750 GB - Serial ATA-300 - 5400 rpm
    Display: 15.6" LED backlight TruBrite TFT 1366 x 768 ( WXGA ) - 16:9
    Graphics Controller: ATI Mobility Radeon HD 5650 HyperMemory
    Video Memory: 1 GB DDR3 SDRAM

    http://www.materiel.net/ordinateur-p...1jq-64407.html (French)

    I asked the seller, he tolds me that he gets somme DPC spikes using DPC latency monitor, but i think that a little tweaking would fix it.

    Can you guys told me if this laptop can run TP2 and use it "fully loaded" with effects and sample decks ? Is 4Gb RAM enough efficient for this use ? Same for i5 ?

    Last but not least: did someone here uses this laptop for digital djing ?

    Thanx

  2. #2
    Tech Guru Garygary1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Philadelphia, PA, USA
    Posts
    975

    Default

    yeah, more than enough, just make sure to keep the hard drive tidy and turn off the wifi while djing

  3. #3
    Tech Student
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    4

    Default

    Thanx !

    I hope DPC can be fixed easyly, but I want to be shure that the hardware part can run TP2 without problems !

    More opinions please ?


    BTW, apologizes for my really bad english, but i don't use google translator

  4. #4
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,816

    Default

    There is more than enough processing power and more than enough ram.

    DPC latency could be down to any number of things and usually is but sometimes isn't fixable. The only way to be sure is if somebody with the exact same SKU posts the answer.
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  5. #5
    Tech Guru TommyQuiet's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    NorthWest,UK
    Posts
    1,468

    Default

    you could get a 2nd hand 2010 macbook for that price








    just sayin trollface.jpg

  6. #6
    Tech Student
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    4

    Default

    The dilemma between Win and Apple is only about money in my case.
    By the way, i'm not against Apple, but i'm a Winuser since a really long time, so tweaking is not a problem for me.

    Just one question: where do you get MB at this price ?

  7. #7
    Tech Student
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    4

    Default

    Up

  8. #8

    Default

    I use a PB Easynote TK PEW 91 with less power then this one. Using this (http://www.djtechtools.com/forum/showthread.php?t=31864) I can run TP2 with everything on and 4 decks without one trouble, so it really can handle the job

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •