OT: Why does my Windows 7 look so oldschool?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Tech Mentor tauket2's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montreal 514.
    Posts
    138

    Default OT: Why does my Windows 7 look so oldschool?

    Hey guys,

    I recently bought a Asus EEE pc 1018p for school and today i upgraded the ram to 2 gigs and i don't know if that's what caused it, but now my windows looks super oldschool (like windows 98). The taskbar is all gray, the start button actually says star instead of showing a little windows icon. I'm sure it's just a setting i need to change but i dont know how to do it.

    here's what i looks like:


    how do i get it looking like it should?

    thanks
    -chris-
    CHRIS Rice aka DJ-X
    http://www.iamdjx.com

    Traktor Scratch Pro 2, Denon MC6000, Numark TT200, Midi Fighter

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    447

    Default

    Either your video card cant handle Aero, or you have the settings turned down.
    Live Gear : MacBook Pro 13" & 15" (depends which one I grab), Kontrol S4, Midi-Fighter, Shure SRH750DJ, Dedication.
    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    itajen just told Chilly to read the fucking manual... lol
    *takes hat off and bows to itajen*
    Be the change you want to see in the world.

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    447

    Default

    Oh, reading your post, . its cause you have a netbook. Netbooks cant handle all the bells and whistles of fullblown windows 7
    Live Gear : MacBook Pro 13" & 15" (depends which one I grab), Kontrol S4, Midi-Fighter, Shure SRH750DJ, Dedication.
    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    itajen just told Chilly to read the fucking manual... lol
    *takes hat off and bows to itajen*
    Be the change you want to see in the world.

  4. #4
    Tech Guru Lambox's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Chicago
    Posts
    1,245

    Default

    Did you check your control panel? Pretty sure you can choose whether or not you want it to have the older look.
    LamboxMusic.com
    Newest release: A Pimp's Overture in B-Flat Minor
    Check out my free "Robo Rhythm" EP: Here

    Soundcloud - Facebook - Twitter

  5. #5
    Banhammerized theory28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,974

    Default

    that or youre somehow in safe mode.

    change your theme/ install a new one and you should be good to go
    Become a Fan, And View My Latest Mixes | DJTT Chatroom (FB)
    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    If the pack of lions are in sync then they're not real lions so it doesn't count.

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,464

    Default

    Go to START and type "visual effects" into the search field. Select "ADJUST THE APPEARANCE AND PERFORMANCE OF WINDOWS". In that window, select "ADJUST FOR BEST APPEARANCE".

    This will turn everything on, and that will likely bog your netbook down. If it does, you can uncheck stuff in the box below to get a balance between pretty and performance.

  7. #7
    Tech Mentor tauket2's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montreal 514.
    Posts
    138

    Default

    Quote Originally Posted by nem0nic View Post
    Go to START and type "visual effects" into the search field. Select "ADJUST THE APPEARANCE AND PERFORMANCE OF WINDOWS". In that window, select "ADJUST FOR BEST APPEARANCE".

    This will turn everything on, and that will likely bog your netbook down. If it does, you can uncheck stuff in the box below to get a balance between pretty and performance.
    Thanks man! Problem solved! im probably going to end up leaving it on ''adjust for best performance" but i was just scared that the ram upgrade had screwed something up since it looked like it should before the upgrade.

    thanks again!
    CHRIS Rice aka DJ-X
    http://www.iamdjx.com

    Traktor Scratch Pro 2, Denon MC6000, Numark TT200, Midi Fighter

  8. #8
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,464

    Default

    NP at all. Glad to get you sorted.

  9. #9
    Tech Convert
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Irkutsk
    Posts
    11

    Default

    im having the same problem but my computer turns that way when i change to an installed theme and goes back to normal when i change the theme to the regular windows 7 theme what could be causing it to change it use to change to installed themes and it would work fine
    the second picture is how it use to look like.

  10. #10
    DJTT Scribe Mod smiTTTen's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Then: UK. Now: US.
    Posts
    1,940

    Default

    The theme dictates the appearance. "Classic" themes will give you that old school look. I would move away from themes altogether.
    Beats By Dre is like audio flu for your balls.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •