So does anyone else use traktor, but not sync?
Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 10 of 52
  1. #1
    Tech Guru
    Join Date
    May 2010
    Location
    Gainesville/Miami Florida
    Posts
    953

    Default So does anyone else use traktor, but not sync?

    Does anyone else use traktor but purposely not use the sync button?

    I do so every now and then. Helps me train my ear more and I have gotten loads better on beatmatcing manually. Find it kinda fun actually

    Anyone else?
    GPS of Fresh Wet Paint | "Always Fresh n' Sticky"
    DJEditorHugger

    Fresh Wet Paint: Facebook | Twitter | Soundcloud | Site
    GPS: Facebook | Twitter | Soundcloud

  2. #2
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Nope.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  3. #3
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    I use one of these, but i purposely don't load it.

    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  4. #4
    Tech Mentor jfd6812's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    388

    Default

    No, but i do beat match when i practice with cds or vinyl.

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    444

    Default

    Depends on the music really. If its like top 40 i dont use it at all but if its house i use it. why not? Its given to u for a reason
    Equipment------
    --HP Dv6T Select Editon. i5 6gb DDR3, backlit keys and touchscreen.

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    KY, USA
    Posts
    648

    Default

    Nope, I know how to properly sync tracks ^.^

  7. #7
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,612

    Default

    I use traktor scratch pro, when I play externally I beat match by ear.
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  8. #8
    Banhammerized theory28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,974

    Default

    i use sync only to get the bpm the same

    i use the jogs to align them
    Become a Fan, And View My Latest Mixes | DJTT Chatroom (FB)
    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    If the pack of lions are in sync then they're not real lions so it doesn't count.

  9. #9
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Canada
    Posts
    2,597

    Default

    do you mean beatgridding or the sync button in general.

    i don't beatgrid most my tracks because more often that not it's unnecessary, so i rely on manual beatmatching by using the pitch up/pitch down nudge buttons to get the tracks phase sync'd.

    but i always use the master/slave buttons to to get my bpms matched... what's the point of moving the tempo fader manually if the software tells you what bpm the tracks are anyway.

  10. #10
    Tech Guru mostapha's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Atlanta
    Posts
    4,748

    Default

    I always use sync when I'm mixing by myself, but I spun with decks for long enough I can still just do it when I need to play into or out of someone else's set.

Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •