finalscratch open?
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    4

    Default finalscratch open?

    ok... So i got a stanton t80 turntable today for a good boxing day price
    So i have the vci-100 and a creative x-fi platinum internal soundcard which has midi inputs, spdif inputs, optical inputs, and 5.1 output channels.

    I was looking at the audio 8 dj to connect my turntable to my pc and use traktor pro...but its about AU$1000 and I dont want to spend that much. So then I took a look at the finalscratch open....looks better for the money i want to spend

    Can anyone tell me if it is worth spending the money on finalscracth open?? I want to scratch...thats the main thing I'll use it for...and use my vci-100 as a mixer.

    peace

  2. #2
    Tech Guru charo's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    i AM the cookie
    Posts
    947

    Default

    depends on how much you can get it for. I wouldn't pay full price for FS open for sure, there is no more development for it, so no new drivers or support.

  3. #3
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,383

    Default

    I dont think it works with Traktor Pro either

  4. #4
    Tech Guru charo's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    i AM the cookie
    Posts
    947

    Default

    should work with pro but not with pro scratch right?

  5. #5
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,383

    Default

    Quote Originally Posted by charo View Post
    should work with pro but not with pro scratch right?
    I think it works with Traktor 3.2 and below - pretty sure it wont work with traktor pro scratch

  6. #6
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    It definitely won't work with Pro-Scratch. You need the Audio8DJ for Traktor time code.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  7. #7
    Tech Mentor ToS's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    EXIT fest.town, Serbia
    Posts
    358

    Default

    [forget it, i fumbled]
    Last edited by ToS; 03-04-2009 at 02:24 PM.
    Many photons have died to bring you this information.

  8. #8
    Tech Guru Monika.mhz's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Portland, OR
    Posts
    987

    Default

    The A4DJ works with the timecode as well, doesn't it?
    Monika.mhz - I do things. Also stuff.
    -------------------
    Read the F.A.Q!
    Articles: Streamline Your Laptop for Djs(Windows)

  9. #9
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,612

    Default

    A4 works but you need to already own Scratch Pro, thru cert. mixer or TS/TSP package.
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •