Question about connecting 1200s to Kontrol S4
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Mentor Yep.'s Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    San Francisco
    Posts
    285

    Default Question about connecting 1200s to Kontrol S4

    Basically my plan is to upgrade to Traktor Scratch Pro 2 when it comes out and then to use my old trusty 1200s that have just been gathering dust (of course on the decksavers) through the S4 and then using the S4 as a mixer with great effect controls. I would use the Jog Wheels to modulate/modify the effects and the 1200s to control the decks. My main motivation is that the S4 Jog Wheels, although great, are simply too small for any legitimate scratching that would come from me being that my hands are monstrous and the S4's jog wheels are both the size of a tiny pancake. So my only question is...how on earth am I going to make this work? Like, actually, it sounds great to me right now, but honestly I've sat here thinking about how to make it work, and I don't know if it's my sleep deprived state, stupidity or this idea's impossibility that's keeping me from thinking this one through. Any tips or ideas would reaaaalllly be appreciated.
    MacBook Pro 13" 8GB RAM | Traktor Kontrol S4 | 2x Technics 1200Mk5 TTs | Yamaha Motif ES8 | M-Audio Axiom Pro 49 Controller | M-Audio Audiophile AV 30/40 Speakers | Pioneer HDJ-2000 | MIDI Fighter |

    http://soundcloud.com/fullkontrol

  2. #2
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,523

    Default

    plug in the 1200s to the s4 inputs > set them to phono > set deck to live input/timecode(with tsp2) > calibrate if using timecode > wiki wiki

  3. #3
    Tech Mentor Yep.'s Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    San Francisco
    Posts
    285

    Default

    Well that was simple...And I'll still have full control over the S4 as a controller as if the Tables weren't plugged in?
    MacBook Pro 13" 8GB RAM | Traktor Kontrol S4 | 2x Technics 1200Mk5 TTs | Yamaha Motif ES8 | M-Audio Axiom Pro 49 Controller | M-Audio Audiophile AV 30/40 Speakers | Pioneer HDJ-2000 | MIDI Fighter |

    http://soundcloud.com/fullkontrol

  4. #4
    Tech Guru Sherlock Ohms's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    1,601

    Default

    Quote Originally Posted by Yep. View Post
    Well that was simple...And I'll still have full control over the S4 as a controller as if the Tables weren't plugged in?
    sounds similar to my setup (aside form the fact I'm using a VCI100 as a 'mixer') and everything on thre controller works 'as is' - only thing on mine is don't touch the platters - Traktor gets very confused if it gets input from a platter and timecode at the same time ...
    Traktor Scratch Pro 2/Serato SL1/Ecler NUO 3.0/VCI 100 SE/2 x Technics 1210 Mk2/Sennheiser HD25 II/Novation Dicers

  5. #5
    Tech Guru Coldfuzion's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Southern California
    Posts
    2,100

    Default

    You can hit that little button that turns the jog wheels into a giant knob. It will let you use it as a master control to effects or whatever you chose to map it to.

  6. #6
    Tech Guru josh@firestorm's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,652

    Default

    Quote Originally Posted by Sherlock Ohms View Post
    sounds similar to my setup (aside form the fact I'm using a VCI100 as a 'mixer') and everything on thre controller works 'as is' - only thing on mine is don't touch the platters - Traktor gets very confused if it gets input from a platter and timecode at the same time ...
    but if you had the fw upgrade and setup fader fx mode it shouldn't be a problem

  7. #7
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Quote Originally Posted by Coldfuzion View Post
    You can hit that little button that turns the jog wheels into a giant knob. It will let you use it as a master control to effects or whatever you chose to map it to.
    After you set it to control FX dry/wet in preferences.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    97

    Default

    Quote Originally Posted by Sherlock Ohms View Post
    sounds similar to my setup (aside form the fact I'm using a VCI100 as a 'mixer') and everything on thre controller works 'as is' - only thing on mine is don't touch the platters - Traktor gets very confused if it gets input from a platter and timecode at the same time ...
    Hey man I'm trying to get a similar setup going, asked the question here http://www.djtechtools.com/forum/showthread.php?t=26712 don't want to threadjack so if you could help me out there that'd be awesome...

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •