Should I start with S4
Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 46
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    51

    Default Should I start with S4

    Hi,

    I am very new to this and i would like to build up a setup to start mixing. Should i start with S4 as a beginner or not. Is there any other equipments that might be more easy to use as a beginner.

    Thank you

  2. #2
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    I'm usually of the mindset that people should spend more money early to get better equipment so they don't need to upgrade later.

    The S4 is a large investment. I mean, my first investment was two cheapo CD decks and a $15 mixer off of ebay. I think it might make more sense to start just with Traktor Pro and see if the S4 is something you'd want to invest in. If you aren't going to like the software then the controller isn't going to make much of a difference, y'know?

    I'm just wary pointing anyone at a $900 investment in something they might not even want to use.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    51

    Default

    But i need a controller right ? Traktor Pro is not only the software ?

  4. #4
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    I think S4 was tailor made for beginners. If you don't like it you can sell the whole package later on.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  5. #5
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    You can use Traktor without a controller. You can use it with just a keyboard and mouse and have a pretty solid amount of functionality.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  6. #6
    Tech Guru Quenepas's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    721

    Default

    Why not?
    Erase. Stop. Start.

  7. #7
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Quote Originally Posted by DvlsAdvct View Post
    You can use Traktor without a controller. You can use it with just a keyboard and mouse and have a pretty solid amount of functionality.
    Very true and i love posting this video cause it shows you can rock with just a keyboard.
    http://www.youtube.com/watch?v=1Tn9E...layer_embedded
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    51

    Default

    Do i need to get a sound card , extra wires and stuff like that if i get S4 or its only plug and play in the computer ?

  9. #9
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    Just going to need cables to your speakers.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  10. #10
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    51

    Default

    What about the Vestax VCI-100 SE or Arcade ? Maybe less expensive ?

Page 1 of 5 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •