Random bad sound?
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    82

    Default Random bad sound?

    Hey there,

    i was dj on a concert a week ago. I hadn't started my set and was just playing some random chill skream music. but then suddenly the sound got really bad, the hi died and the low got uber big so it was basically just hevay bass and nothing else. The rca cable was a bit short so i changed to another longer cable and it got better but i have got that problem with that longer cable. Is it the cable that is causing this or the audio interface? I'm using Numark Omni built in soundcard. I have never had this problem when i'm home though. It is on my too do list to buy hi quality rca cables, but if it is the soundcard then new cables won't help much.
    My soundcloud(not the best mixes): http://soundcloud.com/mystical-bear/
    My Mixcloud: http://www.mixcloud.com/Einarbanani/

  2. #2

    Default

    Blown speakers it sounds like
    /人◕‿‿◕人\
    --Its not the OS, It's the user--

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Boston/Worcester
    Posts
    1,067

    Default

    Have you ruled out the speakers??....honestly it could be a bunch of things....maybe even a x-over

  4. #4
    Tech Mentor bmo's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Toronto/ Waterloo, Canada
    Posts
    423

    Default

    did you press the filter by accident? At a gig once this happened to me, and I thought I had blown ym speakers, so I couldn't figure it out, because I turned my speakers on and off and restarted my program, then I noticed a girl who came over to see me was leaning in the filter button.
    My Mixcloud Page!
    Macbook Pro 13", Kontrol Z2, Kontrol F1, Kontrol X1, 2 x Pioneer CDJ-850, 2 x Pioneer CDJ-400, Traktor Scratch Pro, Audio 4 DJ.

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    82

    Default

    It wasn't the filter or blown speaker as when i changed to a longer cable(the other one was stretched a bit) it went better. And i checked all eq's fx's and everything.
    My soundcloud(not the best mixes): http://soundcloud.com/mystical-bear/
    My Mixcloud: http://www.mixcloud.com/Einarbanani/

  6. #6
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,523

    Default

    PA might be running too hot

  7. #7
    Tech Mentor bmo's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Toronto/ Waterloo, Canada
    Posts
    423

    Default

    did you check the soundcard latency? If that doesn't fix it, try fiddling with a different soundcard. You might have to re-install your soundcard drivers just to make sure.
    My Mixcloud Page!
    Macbook Pro 13", Kontrol Z2, Kontrol F1, Kontrol X1, 2 x Pioneer CDJ-850, 2 x Pioneer CDJ-400, Traktor Scratch Pro, Audio 4 DJ.

  8. #8
    Tech Mentor Poulet Blanc's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Haarlem, The Netherlands
    Posts
    151

    Default

    Try using an external soundcard next time.
    AIAIAI TMA-1 | Shure SE-215-K | VCI-380 | 2x Xone:K2 | Xone:62 | Audio 10 | NI TSP 2 | Roland TR-8 | Ableton Live 9 | Komplete 10 | MBP 13" | Saffire Pro 14 | 2x Eve SC205

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •