press play - track starts at second kick
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    150

    Default press play - track starts at second kick

    im finding that not only do tracks sometimes skip backwards a little on pressing play but now on a track i loaded tonight, press play and it skips and starts playing from the second kick instead of where the loop is cued to ..

    this is in an eight bar loop right at the start of the track ...

    anyone else .... ?
    Mac book pro 10.5.6 (2ghz - 2Gb), Traktor Pro, NI Audio kontrol, Novation 25SL, Korg Kaoss Pad, Evolution x-session, Ableton Live 7.0.12

  2. #2
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,612

    Default

    Is this with T-Pro?
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    150

    Default

    yes sorry forgot to say
    Mac book pro 10.5.6 (2ghz - 2Gb), Traktor Pro, NI Audio kontrol, Novation 25SL, Korg Kaoss Pad, Evolution x-session, Ableton Live 7.0.12

  4. #4
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    are you sync'd to the master clock?
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  5. #5
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,612

    Default

    thats what I was thinking that it was a sync-ing issue and maybe the beatgrid was making it skip.
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  6. #6
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    Yeah, I know that's slipped me up before.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    150

    Default

    hi guys

    yes im synched to the master clock

    ...
    Mac book pro 10.5.6 (2ghz - 2Gb), Traktor Pro, NI Audio kontrol, Novation 25SL, Korg Kaoss Pad, Evolution x-session, Ableton Live 7.0.12

  8. #8
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    That's what's happening. You are sync'd to the master clock and when you hit play it's waiting for the next tick in the clock to hit the beat.

    I don't think there's a way around this if you want to stay sync'd, but if you turn off the sync and get that first hit then the mix will be off.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  9. #9
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    150

    Default

    hi

    this is nt during a mix - im beatgridding tracks - nothing in the other decks

    just when i hit play - skips to the second kick

    not happened today though

    thanks
    Mac book pro 10.5.6 (2ghz - 2Gb), Traktor Pro, NI Audio kontrol, Novation 25SL, Korg Kaoss Pad, Evolution x-session, Ableton Live 7.0.12

  10. #10
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    huh... when you're beat gridding just unsync it from the master clock and see if it happens again.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •