fadfox dj1
Results 1 to 8 of 8

Thread: fadfox dj1

  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    12

    Default fadfox dj1

    will this work with traktor pro? and is is mapped already?

    Thinking on getting one today

    cheers

  2. #2
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    They don't make them any more. You'll be better off with a DJ3: http://www.digitaldjtips.com/2011/03...or-controller/
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  3. #3
    Tech Convert
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    12

    Default

    someone selling it from my town..



    So before I purchase today. I am wanting to know if it works.
    cheers

  4. #4
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    it'll probably work, try google for mappings. It's a pretty old controller now.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  5. #5
    Tech Convert
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    12

    Default

    Yea 5 years or so.. Interested to test out.. it was desgined for traktor studio 2.. so hoping it works for traktor pro

    Anyone else know anything about it?

  6. #6
    Tech Mentor jimbob5000's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Dortmund, Germany
    Posts
    256

    Default

    I have one, works just fine. Mappings for the dj2 kinda work, but you have to customize them a little bit because some knobs are different. better make one yourself, it's not that hard.
    _________________________________
    www.maximumbreaks.de

  7. #7
    Tech Convert
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    12

    Default

    Jimbob cheers mate..

    Ont he top right on the dj1, does that knob control the browser etc?

    thank you for you help guys

  8. #8
    Tech Mentor jimbob5000's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Dortmund, Germany
    Posts
    256

    Default

    That's the tricky bit. It's a multi-function encoder that controls four things om traktor 3. List/Load, some filter functions AND headphone volume. On the left side there are two additional knobs which were used for filters in tractor 3 as well. The two small buttons next to it actually don't send midi, they are kind of shift buttons for different encoder assignments. I personally deleted all functionality for that encoder because it was quite tricky to use with the standard mapping, and I didn't need it anyway because I mainly use the mixer section when I'm gigging with my Denon-DN-S2000 and don't wanna wire up an external mixer. So I made a mapping that only uses faders, EQs, cue and remaps the two upper left knobs for headphone and master volume. That way the DJ1 is a really useful tool, even in TPro2. I can't really imagine DJing only with it though.
    _________________________________
    www.maximumbreaks.de

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •