Using Studio Monitors for other things
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1
    Tech Guru Lecko's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    England/Midlands
    Posts
    537

    Default Using Studio Monitors for other things

    I'm going to be getting some KRK RP6 in the next few days, just wondering if people hook up there's up to there TV or other systems and how, or the best way to do it?
    MacBook Pro 15" 2.0GHZ i7. Kontrol S4. Traktor Scratch Pro 2.5. MidiFighter Classic. Aiaiai TMA-1.

  2. #2
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    I have everything plugged into my DJM-800, and external sources just going into unused channels.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    May 2009
    Location
    Cincinnati, USA
    Posts
    782

    Default

    Studio monitors are for music only. They will not work with a TV. In fact, if you hook them up to a TV they will get into an argument over who is the more superior technology and who is more well-liked by their owner. I've seen it happen 100 times.

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    109

    Default

    I connect my RP8's to my television aswell through an AUX output Bass can be a little overwhelming though.

  5. #5
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Quote Originally Posted by ToOntown View Post
    Studio monitors are for music only. They will not work with a TV. In fact, if you hook them up to a TV they will get into an argument over who is the more superior technology and who is more well-liked by their owner. I've seen it happen 100 times.
    trolololol...
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    1,145

    Default

    well...as a bit of a geek...everything runs through my patch bay, so i can run anything through anything/everything
    Traktor Scratch Pro 2.7, MBP 13", iPad 2 & TouchOSC, Reloop NEON, Pioneer DJM750mk2, Mackie d.2, Pioneer CDJ800 x2, Technics SL1210MK2 x2, NI Audio 6 DJ, Dicers,

  7. #7
    Tech Guru
    Join Date
    May 2009
    Location
    Cincinnati, USA
    Posts
    782

    Default

    Quote Originally Posted by fullenglishpint View Post
    trolololol...
    Hopefully OP knows

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by fullenglishpint View Post
    I have everything plugged into my DJM-800, and external sources just going into unused channels.
    Getting tired of those sounds on your game? just turn down the gain or fader
    Feel like you cannot hear your opponent? EQ the mids up.... lool
    /人◕‿‿◕人\
    --Its not the OS, It's the user--

  9. #9
    Tech Guru LanceBlaise's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    USA, Where Techno Is Scarce
    Posts
    1,460

    Default

    Quote Originally Posted by ToOntown View Post
    Studio monitors are for music only. They will not work with a TV. In fact, if you hook them up to a TV they will get into an argument over who is the more superior technology and who is more well-liked by their owner. I've seen it happen 100 times.

    +1

    Seriously though, you shouldn't be using your studio monitors for stupid shit like your TV etc... but a cheap home theater system at Target or online for like $200 if you need speakers on your TV. Do yourself a favor and keep the studio monitors in the studio!!
    [B]lanceblaise.com | podcasts

    for booking requests :: please go to: projecttechno.com

  10. #10
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Quote Originally Posted by MuzicFreq View Post
    Getting tired of those sounds on your game? just turn down the gain or fader
    Feel like you cannot hear your opponent? EQ the mids up.... lool
    hehe, I used to get bored and use the FX on my old DJM-600 on the radio and TV... pissed my housemates off no end lol.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •