Cross Fader Mapping...
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Cairns, Australia
    Posts
    244

    Default Cross Fader Mapping...

    G'day DJTT First off I searched on here and Googled it. What I'm wondering is how do I momentarily stop my cross fader from moving. Here's the back story... I'm mapping my X1 So I can command pretty much all of the functions for two decks, problem is I have run out of knobs so what I was wondering is how I use a modifier to turn off my cross fader and turn on a filter and use the same knob to control either.
    TL;DR How to turn off my cross fader.
    Thanks guys...
    Hittin' Switches For The Bitches

  2. #2
    Tech Guru Onimode's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Citrus Heights, CA
    Posts
    579

    Default

    It's been a while since I've used Traktor, but I think something along these lines would work:

    Assign a button to be your "shift" key. Have it toggle one of the modifiers between 0 and 1 for to make it an on/off button.

    Set the controls you want to be toggled to have that modifier as a condition.

    Make additional controls using the same button/fader/knob and set the same modifier as the condition at a different number.


    Somebody correct me if I'm wrong or unclear. :/
    apc40 | ableton | ath-sj33
    deviantART | SoundCloud | facebook
    SKRILLEX IS THE BEST TECHNO DJ EVER!!! (╯□)╯︵ ┻━┻

  3. #3
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,464

    Default

    Use hold function to make as momentary shift.

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Cairns, Australia
    Posts
    244

    Default

    but how do I set the cross fader to 0???
    If Modifier = 1, Cross fader = 0 there for if Modifier = 0 cross fader = 1
    but the cross fader cannot be controlled by an on/off switch can someone explain further please.
    Hittin' Switches For The Bitches

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Cairns, Australia
    Posts
    244

    Default

    haha! dont worry guys I just worked it out
    thankyou so much for the help.
    Hittin' Switches For The Bitches

  6. #6
    Tech Guru Nicky H's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Leeds UK
    Posts
    2,490

    Default

    There is no crossfader on an X1
    SC | MC

  7. #7
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Quote Originally Posted by Nicky H View Post
    There is no crossfader on an X1
    but there are knobs that can be mapped as such.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •