Crane Stand® : Sub-Tray Hack.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default Crane Stand® : Sub-Tray Hack.

    For anyone with a heavy Soundcard that makes the sub-tray slip down (like me), here's an inexpensive solution to keep the tray locked in tight ($2 NZD)









    About 4-6 wraps should do it.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  2. #2
    Tech Mentor jezalenko's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    260

    Default

    Gaffa. Fixes everthing. Nuff said.
    Dell Studio XPS 1645 | TSP 2.6 | Kontrol S4 | Audio 6 | HDJ-1000 | Alto PAM5A

  3. #3
    Tech Guru astromech's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,745

    Default

    Electrical tape, it looks like.
    A&H Xone:96 | Xone:K1 | 2 x 1210s | Traktor Pro 3 | Apple Macbook Pro (2015) 13" | Sennheiser HD7 DJ | Maschine Mikro Mk3
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  4. #4
    Tech Mentor Dj.You.S.Bee's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Whistler, BC
    Posts
    145

    Default

    THANKS , tedious problem, doesnt bug me to much anymore but im always worried it would slip around and cause sound card to fall at a gig

  5. #5
    Tech Mentor Topps's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Calgary, Canada
    Posts
    257

    Default

    I thought crane was the devil because they requested a removal of the guys how-to thread on how to make your own stand...

  6. #6
    Tech Guru willinfluence's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Auld Reekie
    Posts
    581

    Default

    Nice one!
    I'll give that a shot since the sub try keeps on sliding down.

    I only use my sub try to hold my audio 10 when it's set up in my house,
    when I'm playing out I don't bother using the sub try.

    To be honest the audio 10 is a little bit too big for the tray,


    I know it's designed for the iPad or smaller soundcards
    2x Technics 1200's - Xone 92 -
    MidiFighter Classic x2 - TSP2 - Audio 10 - Black MacBook

  7. #7
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    Its been thoroughly party tested and really does work a charm guys. Try and wrap it enough about half as thick as the rubber bits on the tray and that puppy aint going anywhere
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  8. #8
    Tech Guru kooper1980's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    2,291

    Default

    Jester what Acer you running? (sorry im OT)
    MacBook Pro, HD25's, Midi-Fighter Classic, Pioneer DDJ-RX , Rekordbox

  9. #9
    Tech Guru
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Dublin
    Posts
    1,065

    Default

    Was just about to comment on the "nice non MacBook"
    *Samsung rv 511, 8gb ram, core i5 processor* *Samsung netbook 2gb ram* *Traktor pro 2* *Traktor s4* *midi fighter spectra* *audio technica ath-m50x* *m audio trigger finger pro* *ableton* *fl studio* and a load of other random bits and pieces.... plus I like bacon yo.

  10. #10
    Tech Mentor
    Join Date
    May 2011
    Location
    Italy
    Posts
    119

    Default

    @ all the Crane users ( I luckily belong to this category since this morning ) at home do you leave your laptop always on the stand or remove it ?

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •