Fastest way to set up Timecode with CDJ' in a club?
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    May 2011
    Posts
    135

    Default Fastest way to set up Timecode with CDJ' in a club?

    So tonight, for the first time i have someone who i doing a warmup-set for me, im the main DJ of the evening. I was just wondering, what's the fastest way to set it all up? They got like 800MK2's and an 800 mixer, my warmup is using CD's.. i use Traktor Scratch Pro & Timecode, + an Audio 6 soundcard.

    Any tips?

    Cheers
    - MPB 15" & 13" - S4 - X1 - HDJ 500 & 1000. -

  2. #2
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,816

    Default

    Set it up before the warmup guy goes on, use the audio thru of the audio6, then when it's your turn plug your laptop into the audio6 and switch the channels over one at a time.
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    May 2011
    Posts
    135

    Default

    If getting there before the warmup starts isn't an option? /;
    - MPB 15" & 13" - S4 - X1 - HDJ 500 & 1000. -

  4. #4
    Tech Mentor Michielygil's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Dordrecht, The Netherlands
    Posts
    470

    Default

    Make sure you have all the wires already connected to your soundcard and use labels on both ends of the cables to identify them. Makr the inputs with some fluoresent or white tape so it's easy to see where the cdj's should be connected to.

    If you're using 2 decks and so is your warm up dj, connect your soundcard already in the 2 channels in the 800 which he isn't using. This also gives you the opportunity to start with a song already while hooking up the cdjs to your soundcard.

    Oh, and praying might help
    2x A. Audio HTD 4.5 | Sony MDR 7506 | Xone:4D | Sony Vaio E i7 | 2x KRK 8 | Traktor Scratch Pro 2 | Launchpad | NI Maschine | NI Komplete 8 | Ableton Live 9

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    May 2011
    Posts
    135

    Default

    From what i understood, the best thing to do is to unplug the CDJ's, so you dont have to touch the back of the mixer right?
    - MPB 15" & 13" - S4 - X1 - HDJ 500 & 1000. -

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    100

    Default

    I think this is what you mean...

    http://www.youtube.com/watch?v=PBx_RHjLh7Y
    http://soundcloud.com/jamesT

    Macbook/Hercules Steel/Audio 2

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    May 2011
    Posts
    135

    Default

    Yes but without the adapter! Thanks, i think i get it now
    - MPB 15" & 13" - S4 - X1 - HDJ 500 & 1000. -

  8. #8
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default

    Have your soundcard ready with RCA's in the IN port,
    disconnect from back of CDJ, put into the OUT in your soundcard and put the IN RCA int the CDJ.
    Rinse and repeat.
    Dont unplug a live deck.
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  9. #9
    Tech Mentor
    Join Date
    May 2011
    Posts
    135

    Default

    So what i have to do is ask the warmup to play a longer track, like 8 - 10 min, unplug the CDJ that isn't playing and plug it to the soundcard, and the output cable, And then start a track from traktor, and then do same thing on the other deck?
    Sorry if its confusing
    - MPB 15" & 13" - S4 - X1 - HDJ 500 & 1000. -

  10. #10
    Tech Guru DJZILCH's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Sydney/Singapore
    Posts
    635

    Default

    just wondering when the cdj1000mk3 is hooked up thru the digital out (orange cable) - does it also output audio thru the RCAs?

    have been seeing a lot of cdjs hooked up to djm800s thru the digital out but always wondered if the audio goes both ways (rca and digital out or just one of em)
    Setup:

    Traktor Pro 2 / S2 MK2 / X1 MK2 / Audio6 / Pioneer HDJ2000 / Westone UM3X / rMBP 13 inch 2014 (2.8 GHz) / Focal Alpha 50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •