Play/Pause Toggle no worky! - Page 2
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22
  1. #11
    Tech Guru B33SON's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    506

    Default

    Quote Originally Posted by DvlsAdvct View Post
    that is weird... is it giving you this problem with any other USB devices?
    Yeah... my VCI-100 on my Deck B also seems to lose control of the touch platter part. Like I can't use the scratch mode to move the track back and forth. This all happens at the same time. Deck A never seems to have this problem.

    The play/pause issue on the nanopad is the same for both decks though.
    Myspace: B33SON
    Myspace: B33 Events
    Facebook: B33SONB33
    YouTube: Mix Competition

  2. #12
    Tech Guru B33SON's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    506

    Default

    More observations...

    I have Play/Pause also set up on my computer keyboard. Bomes translates the key press into midi and sends it to Traktor. This still works even when the Nanopad's play pad/button is not. So I went into Traktor and duplicated the midi mappings that make this work and then assigned the duplicated mappings to my play pad/button on the nanopad.... still no worky.

    Seems like the problem must be with the midi signal being sent.

    I reassigned my Pad 5 (Deck A play) to trigger a cue point instead. Looks like I have a defective pad. It doesn't respond like any of the other pads. It triggers the cue point inconsistently and seems to get stuck so that the playback on the cue continues to play longer than it should.

    There's still a problem somewhere because the same reassignment with pad 12 (Deck B play) shows that pad 12 responds as all the other pads do, very consistent and quick. However, when assigned as a play button, it does not toggle playback.
    Last edited by B33SON; 03-19-2009 at 03:58 PM.
    Myspace: B33SON
    Myspace: B33 Events
    Facebook: B33SONB33
    YouTube: Mix Competition

  3. #13
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    It could be the unit. Might be sending bad messages to the software.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  4. #14
    Tech Guru B33SON's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    506

    Default

    So, more observations:

    I also have a Korg NanoKontrol. I've set up a button to toggle "Effect Unit 1 On". Just like my Play/Pause on my NanoPad, this button used to work fine. Now just like the Play/Pause on the NanoPad only using "Hold" or "Direct" does anything.

    At the same time, I have the exact same mappings set up for "Effect Unit 1 On" and "Play/Pause" in Bomes. Both of these work fine. Wtf?

    I've now gone through all the midi mappings that I have set up as "Toggle". None of them seem to work when I assign them to buttons on the Korg NanoPad/NanoKontrol. I'm going to experiment with the settings in the Korg Kontrol Editor to see if I can get it working.
    Last edited by B33SON; 03-24-2009 at 10:41 PM.
    Myspace: B33SON
    Myspace: B33 Events
    Facebook: B33SONB33
    YouTube: Mix Competition

  5. #15
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,383

    Default

    Post a midi ox midi log before the midi goes into Bomes and also your bomes midi log and ill have a look at it.

  6. #16
    Tech Guru B33SON's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    506

    Default

    Quote Originally Posted by BentoSan View Post
    Post a midi ox midi log before the midi goes into Bomes and also your bomes midi log and ill have a look at it.
    Okay, will do in a sec...

    I figured one more thing out... there's no hardware problem with my NanoPad. Pad 6 was responding slowly because its "Pad Behavior" was set to "Toggle" rather than "Momentary".
    Myspace: B33SON
    Myspace: B33 Events
    Facebook: B33SONB33
    YouTube: Mix Competition

  7. #17
    Tech Guru B33SON's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    506

    Default

    Midi Ox Log....

    I pressed button 1 on my Korg NanoKontrol. Toggle in Traktor doesn't do anything. Same settings in Traktor as I listed above.
    Myspace: B33SON
    Myspace: B33 Events
    Facebook: B33SONB33
    YouTube: Mix Competition

  8. #18
    Tech Guru B33SON's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    506

    Default

    Here's the outgoing Message from Bomes:

    OUT: MIDI 99 60 01
    Last edited by B33SON; 03-24-2009 at 11:15 PM.
    Myspace: B33SON
    Myspace: B33 Events
    Facebook: B33SONB33
    YouTube: Mix Competition

  9. #19
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    I think it might have to do with the message type, then.

    Try the out message being 99 60 00

    Momentary messages send different commands than toggles, which Traktor then interprets differently. That's something I can check with my Remote when I get home tonight. What
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  10. #20
    Tech Guru B33SON's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    506

    Default

    Quote Originally Posted by DvlsAdvct View Post
    I think it might have to do with the message type, then.

    Try the out message being 99 60 00

    Momentary messages send different commands than toggles, which Traktor then interprets differently. That's something I can check with my Remote when I get home tonight. What
    Okay, I'm going to experiement with different settings in the Korg Kontrol Editor.

    To clarify, the message, OUT: 99 60 01, is from Bomes and that message is working in conjunction with Toggle.

    ...It's the momentary CC messages that don't seem to work with toggle at this point. (I also tried to use notes, but that didn't make a difference.)
    Myspace: B33SON
    Myspace: B33 Events
    Facebook: B33SONB33
    YouTube: Mix Competition

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •