Cant get sound after converting to MP3
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Burbank, CA
    Posts
    137

    Default Cant get sound after converting to MP3

    Hey guys, I just made a mix and recorded it with Adobe Audition cs5, and it outputs the recording as a wave (ended up being almost a gig). The problem is I tried using two different converters (winLAME and someother one), and no matter how many times I tried converting it after its converted I get NO sound out of the new MP3 file. What can cause this?

    Thanks

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Burbank, CA
    Posts
    137

    Default

    Anybody?

  3. #3
    Tech Guru Nicky H's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Leeds UK
    Posts
    2,490

    Default

    You can export / save as mp3 right from Audition - have you tried that?
    SC | MC

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Burbank, CA
    Posts
    137

    Default

    ^ I dont get that option. I actually can only do one thing export the session and it just includes a wave file. Im using the trial version maybe mp3 exporting is only allowed in the full version?

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vienna, Austria
    Posts
    368

    Default

    How do you guys convert it to mp3? I mean with which programm because Traktor records as wav and it's huge

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Burbank, CA
    Posts
    137

    Default

    Usually when I have a wave file and I convert it to mp3 using winLAME it works fine, but it just isent working this time.

  7. #7
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    I use Audacity or iTunes to convert to mp3.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  8. #8
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    must because it it is a demo. i convert my sets to mp3 in audition just fine
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  9. #9
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vienna, Austria
    Posts
    368

    Default

    thanks for the help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •