got 1210's whats the cheapest way to get setup?
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northern knacker
    Posts
    61

    Default got 1210's whats the cheapest way to get setup?

    so i got an s4 after years of using 1210's. all my mates have enjoyed using it, one of them is thinking of going digital. he's got a decent laptop he's got 2 1210's whats the cheapest way he can get setup using the 1210's with traktor.

    i know NI have an offer on atm but i'm not sure what his best options are. i'm gessing he'd need the scratch version with a soundcard and midi mixer???

    i'm still a bit new to this, his style of mixing is different to me. i like using the sample decks and fx, loops he likes manual beat matching and just mixing 2 songs. thats why i thought he might be better keeping his 1210's than getting a controller.

  2. #2
    Tech Guru 3heads's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Leipzig, Germany
    Posts
    1,379

    Default

    Traktor Scratch Duo 2 should be what he's looking for then
    13,3" MacBookPro (Mid 2012) # 2x Technics 1210 # NI Audio 8 DJ # Ecler Nuo 2.0 # NI Traktor Kontrol X1 # Sennheiser HD-25
    http://soundcloud.com/vincent-lebaron/

  3. #3
    Tech Guru MaxOne's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    London, UK
    Posts
    2,929

    Default

    He got a mixer i presume?

    He could get scratch pro duo 2 with audio 6 sound card. Simple 2 deck mixing but limited by duo software which has limitations (no advanced fx)

    Or if he wants to go whole hog just get Scratch Pro 2 with Audio 10 sound card - then world is his oyster.

    This is usefull: http://www.native-instruments.com/#/...o-2/?page=1991
    CLUB OF JACKS - RELEASES >>TRAXSOURCE
    Club of Jacks are a London based House & Garage production / DJ duo with releases on a number of underground labels including Plastik People Recordings, Blockhead Recordings, Hi Energy!, Pocket Jacks Trax, Soul Revolution Records and their own Club of Jacks imprint.

  4. #4
    Tech Guru Conall's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Scotland
    Posts
    607

    Default

    nah the best option would be buying an audio 6, with the free pro 2 license he could upgrade to scratch pro 2 by buying the s4 scratch upgrade. which would come to around the same price as scratch duo.

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northern knacker
    Posts
    61

    Default

    thanks for the help especially that comparison chart! i think the scratch duo 2 would be ok for him. thats why i started this thread i was unsure of what the different versions of traktor do so that was a big help.

    can he use any mixer with it? he's got a vestax 05 pro think it's the mk3

    so basically he wants this?

    http://www.djkit.com/native-instrume...grade-ta6.html

    will he need a new mixer?

  6. #6
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Quote Originally Posted by Gravyboat View Post
    thanks for the help especially that comparison chart! i think the scratch duo 2 would be ok for him. thats why i started this thread i was unsure of what the different versions of traktor do so that was a big help.

    can he use any mixer with it? he's got a vestax 05 pro think it's the mk3

    so basically he wants this?

    http://www.djkit.com/native-instrume...grade-ta6.html

    will he need a new mixer?
    No he can't do an upgrade unless he already has software.

    He wants this

    http://www.djkit.com/native-instrume...tch-duo-2.html
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northern knacker
    Posts
    61

    Default

    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    No he can't do an upgrade unless he already has software.

    He wants this

    http://www.djkit.com/native-instrume...tch-duo-2.html
    awesome. i clicked the wrong link in the shopping results and didnt notice it was the upgrade kit

    whats the crack with the mixer, i'm guessing he cant control traktor with it, he'd need a new one?

  8. #8
    Tech Guru Conall's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Scotland
    Posts
    607

    Default

    is no one gonna listen to me then?


    The mixer he has will be fine, and he shouldnt buy traktor duo. read my previous post as to why.
    Last edited by Conall; 12-07-2011 at 04:10 PM.

  9. #9
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northern knacker
    Posts
    61

    Default

    he's not got an s4, i did look mate. it says on the NI website it wont work without an s4?

    "This upgrade only works for registered users of TRAKTOR KONTROL S4.
    You won't be able to install and activate this version unless you own one of the required products listed above!

    Login to make sure this is the right version for you."

  10. #10

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •