Traktor
Results 1 to 7 of 7

Thread: Traktor

  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2

    Default Traktor

    Hi Folks,

    Couple of things really;

    I have a stardard MacBook entry level which I bought about 3/4 years ago and that used to be my sole means of DJing with Traktor Scratch Pro, with Audio Interface 8, and I never had any problems.

    I recently got a new mac book pro 13" and installed Traktor Scratch Pro and everything seemed fine, but on a number of occasions the software just closed automatically whilst I was working which did screw things up a bit.

    I'm not very technical when it comes to how things work because I;m the kind of person that just likes to use it when it does work, so I thought, was it because my version of Traktor was outdated (number 1) and that the Mac was the latest operating system, so would I need to get Traktor Scratch Pro 2 (which wouldn't be a problem if I knew it would deff work), and if I got 2 would it work with Audio Interface 8.

    Has anyone experienced this problem before?

    Thanks
    Jack

  2. #2
    Tech Guru astromech's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,745

    Default

    What were you doing when it just shut down? Can you recreate the crash? I have to be honest, that's never happened to me on my MBP.
    A&H Xone:96 | Xone:K1 | 2 x 1210s | Traktor Pro 3 | Apple Macbook Pro (2015) 13" | Sennheiser HD7 DJ | Maschine Mikro Mk3
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  3. #3
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2

    Default

    It happens when I'm loading tracks, it just decides, don't like this, crash.
    I can recreate it now, thats without even having the audio interface in so I know its a software fault, and it doesn't happen with the same track either.

    Jack

  4. #4
    Tech Guru Alex Wild's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    565

    Default

    I reckon you might be looking at a full reinstall, can anyone else recommend this?
    Mixes: www.mixcloud.com/djalexwild/
    Production: www.soundcloud.com/alexwild
    DJM500 : X1 : MBP 15" 2.53 GHz 4 GB RAM : HD25SP : MASCHINE

  5. #5
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,816

    Default

    What precise version of Traktor are you using?
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  6. #6
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Maybe look in your collection for tracks that have strange Chinese or Russian characters in them. Sometimes those will cause havoc in Traktor.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  7. #7
    Tech Guru brian_johnstone's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    696

    Default

    i had something similar quite a while ago with a track i got from soundcloud, it would re-analyse it every time i started traktor and take forever, then just freeze and die. found the file, deleted it and all was well
    MBP / 8gb Ram / 1TB / SSL / Rane SL2 / HD25's / Dicers / Empty Bank Account

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •