Sounds for Metronome Clicks
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Mentor spencer4hire's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    110

    Default Sounds for Metronome Clicks

    I am looking for a collection of samples for the metronome in Traktor. As we all know the click available by default is the worst. Does anyone have any? If there isn't a collection I suppose I will make one.

    Thanks!

  2. #2
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Wasn't aware you could change the tick sound.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  3. #3
    Tech Mentor Chamix's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    London, UK
    Posts
    132

    Default

    I don't think you can
    Soundcloud - Check it out

    Macbook Pro 13" - Numark Mixtrack Pro - MidiFighter

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bolton, Nr MANCHESTOH U.K
    Posts
    320

    Default

    Will " Tick Tock Tickle Me" fit the bill?

    Sample here

    http://www.youtube.com/watch?v=HlaKprHcyHQ

  5. #5
    Tech Mentor spencer4hire's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    110

    Default

    No you cannot replace it but you can put a click track in a sample deck and play it on loop. I just don't understand why the Traktor metronome is soooo terrible.

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bolton, Nr MANCHESTOH U.K
    Posts
    320

    Default

    Its just a metronome? who cares? If its that big a deal go and save the metronome in Ableton as a wav file or something

  7. #7
    Tech Guru mostapha's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Atlanta
    Posts
    4,748

    Default

    what's so bad about it? it does what it needs to.

  8. #8
    Tech Mentor spencer4hire's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    110

    Default

    Yeah I just recorded from Ableton. Looping it in the sample deck and it works very very well. The reason why it is so terrible is that you can hardly hear it and controlling the volume is a never satisfactory. Plus it doesn't seem to always click when it should. Like for some reason it skips. Anyone else experience that?

  9. #9
    Tech Guru mostapha's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Atlanta
    Posts
    4,748

    Default

    Nope.

    I mean…yes, if Traktor is following something else's midi clock and you change the tempo it takes a second for Traktor to catch up.

    But I've also never used it while playing…I don't see the point.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •