serato ssl and kontrol s4
Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Default serato ssl and kontrol s4

    i know the kontrol s4 can be used as a midi controller is ssl but what im really interested in is being able to use my current s4 setup and nothing else in serato scratch with timecode. Currently my setup is turntable (s4) turntable. so pretty much what it boils down to is, is it possible to use the s4 as a soundcard (with timecode) essentially for serato scratch. The forums at NI said it wasnt possible, but i feel like there has to be a crack or some little trick to making this work without a rane soundcard. If anyone knows anymore about this, pleeeeaaaassseee help me out, i really wanna use the bridge along with my s4 and vinyls, that shit would be bad ass.

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,019

    Default

    No there is no way to make it work.

    Regardless of any "crack" or hack you might try Scratch Live does not have internal mixing, you need a real mixer.
    SSL - DJM 800 - Technic 1200's - X1 - ITCH - NS6 - VCI-300

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey/New York
    Posts
    744

    Default

    why don't you wait from traktor 2.5 they're basically responding to the bridge with that update and like haze said there wouldn't be a way for you to do it
    Macbook Pro 13" | XONE 92 | Traktor Scratch Pro 2 | Audio 8 | (2) NI Kontrol X1 | Technics SL-1210 MK2 | Juno 106 | Adam A7x | BOSS DD7 | Soundbite XL Looper | +more

    soundcloud.com/kevinsantos @kevinsantosdj

  4. #4
    Tech Mentor Frank112916's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Boston, MA
    Posts
    395

    Default

    Quote Originally Posted by levitatemusic View Post
    i know the kontrol s4 can be used as a midi controller is ssl but what im really interested in is being able to use my current s4 setup and nothing else in serato scratch with timecode. Currently my setup is turntable (s4) turntable. so pretty much what it boils down to is, is it possible to use the s4 as a soundcard (with timecode) essentially for serato scratch. The forums at NI said it wasnt possible, but i feel like there has to be a crack or some little trick to making this work without a rane soundcard. If anyone knows anymore about this, pleeeeaaaassseee help me out, i really wanna use the bridge along with my s4 and vinyls, that shit would be bad ass.
    There isn't. First off, every rane SL box acts as a dongle for SSL to enable certain features of the software. There is a private key stored on the SL box which is requested by SSL once the USB dong is recognized by your computer as an SL box. Once the box is authenticated by SSL, SSL enables all of its features instead of being just 1 deck playback.

  5. #5
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,523

    Default

    +1 to everything already stated.

  6. #6
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,028

    Default

    Quote Originally Posted by Frank112916 View Post
    There isn't. First off, every rane SL box acts as a dongle for SSL to enable certain features of the software.
    ...which is the reason why SSL software.

  7. #7
    Tech Guru kooper1980's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    2,291

    Default

    If it was as easy as finding a "crack" then seratos entire business model would be up the shitter!! You think they'd overlook that small detail?!?!
    MacBook Pro, HD25's, Midi-Fighter Classic, Pioneer DDJ-RX , Rekordbox

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by Frank112916 View Post
    There isn't. First off, every rane SL box acts as a dongle for SSL to enable certain features of the software. There is a private key stored on the SL box which is requested by SSL once the USB dong is recognized by your computer as an SL box. Once the box is authenticated by SSL, SSL enables all of its features instead of being just 1 deck playback.
    Well what about m-audio connectiv with an external mixer? I dont expect there to be a difference but if you know of anything let me know

  9. #9
    Tech Convert
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Coventry/Leamington Spa, UK
    Posts
    16

    Default

    Theres no way of running serato without a rane soundcard or a rane ssl enabled mixer. What you could do if you have a powerful computer is buy a rane sl2, connect the turntables to it, then connect the outputs of the sl2 into the two inputs on the s4, and then run both traktor and ssl at the same time, setting the traktor decks to aux. Soo you could use the s4 as a mixer basically, but I'd be pretty unreliable I would imagine..
    MBP 15" i7 - NI Kontrol S4 - HDJ-2000

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •