Fader Help in Traktor
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1

    Default Fader Help in Traktor

    Recently got a vci-100 and downloaded the tks to go w/ it. since then though, i notice that when i move the x-fader all the way to the right i can still hear the track playing on deck A; however, when i move the x-fader all the way to the left i wont hear deck B (just like you shouldnt). Whats up with deck A??? why do i still hear it playing when the x-fader should cut it off when i slide it to the right? does this have anything to do w/ mapping?

  2. #2
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,612

    Default

    could be ur sound card settings. If you have a soundcard that has more than 2 out's you can set ch 1 & 2 to master & ch 3 & 4 to monitor or the other way around.
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  3. #3

    Default

    that was my other thought too. i have numark dj i/o, i have the monitor(headphones) set to out3/4 and master set 1/2.

  4. #4
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,612

    Default

    are you still having problems?
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  5. #5

    Default

    yea

  6. #6
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,612

    Default

    Quote Originally Posted by advantix00 View Post
    that was my other thought too. i have numark dj i/o, i have the monitor(headphones) set to out3/4 and master set 1/2.
    have you tired on switching 1/2 to monitor & 3/4 to master?
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Carlsbad,CA
    Posts
    213

    Default

    hey do you have your mix volume set?

  8. #8
    Tech Guru
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    West Coast, United States
    Posts
    631

    Default

    Look down by the crossfader on screen and find the little boxes on either side with ABCD in them. Make sure A and C are checked on the left side, and B/D are checked on the right. Does that solve your problem?
    MacBook 2.4GHz, 6GB, Traktor Pro, Ableton Live, Bomes MT, Audio Kontrol 1, Vestax VCI-100 SE Custom, M-Audio Axiom 25, Akai APC40, NI Maschine, 2x Midi Fighters (c/o DJ TechTools - Thanks!!)

    Mixcloud DJ Sets

  9. #9
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,612

    Default

    Yeah, he forgot to mention if he's using T-Pro or Traktor 3
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  10. #10

    Default

    sorry, traktor 3.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •