Should I Upgrade My RAM
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    Tech Mentor Serkan Yerdan's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Turkey-İstanbul
    Posts
    226

    Default Should I Upgrade My RAM

    Hi all ;

    I am using macbook pro 2.3 ghz and 4 gb ram and i5 proccessor.My friend told me that he installed a 8 gb ram (2X4GB) and now he said the mac is going wild.Should ı do it ? Anybody here did it ? And which brand ı should consider buying when upgrading it ? I use it for normal life and for using it traktor pro 2 and nothing more.What should ı do ?
    Macbook Pro-Mixmeister Fusion-Traktor Pro 2-Audio 2

  2. #2
    Tech Mentor The Mighty FV's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Manchester
    Posts
    465

    Default

    Quote Originally Posted by Serkan Yerdan View Post
    Hi all ;

    I am using macbook pro 2.3 ghz and 4 gb ram and i5 proccessor.My friend told me that he installed a 8 gb ram (2X4GB) and now he said the mac is going wild.Should ı do it ? Anybody here did it ? And which brand ı should consider buying when upgrading it ? I use it for normal life and for using it traktor pro 2 and nothing more.What should ı do ?
    I run 8gb of ram on my MPB 13" i7 and it is an absolute beast....I would advise you do it as it's a fairy cheap upgrade. Sorry to say I can't remember what brand of ram I got but questions like that can be answered by hitting up places like macrumours.com
    13" Macbook Pro i7/8gb/750gb :: Traktor S4 + F1 + Pro 2 :: Allen & Heath DB4 :: Allen & Heath K2 :: Midi Fighter Classic :: Midi Fighter Pro (BM) :: Midi Fighter 3D :: Pioneer RMX1000 :: DJM800 :: 2 xCDJ1000mk3 :: Beats Pro + Beats Studio

  3. #3
    Tech Mentor Serkan Yerdan's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Turkey-İstanbul
    Posts
    226

    Default

    Thanks a lot did you installed it yourself ?
    Macbook Pro-Mixmeister Fusion-Traktor Pro 2-Audio 2

  4. #4
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,524

    Default

    Get Kingston RAM sticks. It's a pretty straight forward process so don't be afraid to do it yourself, just get the proper screwdriver and be careful not to scratch the bottom of your lappy.


  5. #5
    Tech Mentor Serkan Yerdan's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Turkey-İstanbul
    Posts
    226

    Default

    Thanx a lot.Kingston it is then.Because ı dont want to give apple 400 dollars for 8 gb of ram.

    Thanx for the video too.
    Macbook Pro-Mixmeister Fusion-Traktor Pro 2-Audio 2

  6. #6
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,816

    Default

    Quote Originally Posted by Serkan Yerdan View Post
    Should ı do it ?
    You don't need more than 4GB for Traktor
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  7. #7
    Tech Mentor Serkan Yerdan's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Turkey-İstanbul
    Posts
    226

    Default

    Quote Originally Posted by lethal_pizzle View Post
    You don't need more than 4GB for Traktor
    Its working good but maybe more speed will be better ı guess to have a beasty machine.Or else 4 gb is good for me.
    Macbook Pro-Mixmeister Fusion-Traktor Pro 2-Audio 2

  8. #8
    Tech Mentor The Mighty FV's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Manchester
    Posts
    465

    Default

    Quote Originally Posted by lethal_pizzle View Post
    You don't need more than 4GB for Traktor
    Never hurts to have more though, especially if he's going to be using it day to day - with 8gb you can literally throw anything at it and see no lag or performance lag.
    13" Macbook Pro i7/8gb/750gb :: Traktor S4 + F1 + Pro 2 :: Allen & Heath DB4 :: Allen & Heath K2 :: Midi Fighter Classic :: Midi Fighter Pro (BM) :: Midi Fighter 3D :: Pioneer RMX1000 :: DJM800 :: 2 xCDJ1000mk3 :: Beats Pro + Beats Studio

  9. #9
    RGAS Guru Xonetacular's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    South Florida
    Posts
    4,091

    Default

    Just download some ram for free

    http://www.downloadmoreram.com/


  10. #10
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,816

    Default

    No you're right, it can't hurt. Very marginal benefit for Traktor or 'normal life' use I'd say but if you want to spend some money and attack your computer with a screwdriver then why not?

    I myself will be doing the same at some point next year with the more RAM/SSD combo
    Last edited by lethal_pizzle; 03-31-2012 at 05:03 PM.
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •