Audio 6 or Audio 10? Help Please DJTT!
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Chester, UK
    Posts
    144

    Default Audio 6 or Audio 10? Help Please DJTT!

    The set up i am looking to use are 2 1210's, 2 X1's, a Xone:92 and an iPad with TouchOSC controlling Ableton. I want to route Traktor through to Ableton internally using Jack Audio to implement plugins and FX and was wondering if an Audio 6 will do the job or will i need an Audio 10?

    Thanks in advance people

  2. #2
    Tech Mentor JDFS's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tiel, The Netherlands
    Posts
    407

    Default

    Depends on how many decks you're willing to use? I'd say go for the Audio 10, because it has 10 mono outputs. This way you can route all 4 Traktor Decks and have 1 channel for a Send/Return FX unit in Ableton.
    MacBook Pro 13 (Q1 2011) | Adam A5X | Akai APC20 | Alesis QX49 | Behringer BCR2000 | NI Komplete Audio 6

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Chester, UK
    Posts
    144

    Default

    Superb, thanks for that JDFS I will only really be using 3 decks however, you never know what will change in the future - Audio 10 it is!

  4. #4
    Tech Mentor Mike_08's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Birmingham, United Kingdom
    Posts
    237

    Default

    +1 for the A10.

  5. #5
    RGAS Guru Xonetacular's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    South Florida
    Posts
    4,091

    Default

    Just remember the A10 requires an external power supply and the 6 doesn't if that is important to you


  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Chester, UK
    Posts
    144

    Default

    great stuff - thanks all

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    hampshire, UK
    Posts
    233

    Default

    Quote Originally Posted by Xonetacular View Post
    Just remember the A10 requires an external power supply and the 6 doesn't if that is important to you
    Is this true??? Would love the fact i dont have to plug my A6 into the mains when playing in a club
    Macbook Pro 2011 :: Xone 22 :: Technics 1200 :: Denon DNS3700 :: 2x Midifighter ::Akia MPD24 :: Kaoss Pad 2 :: Audio 6 :: KRK Rockit 5 Darkstar :: Roland Sh-101 :: Traktor Scratch Duo :: Ableton live 8


  8. #8
    RGAS Guru Xonetacular's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    South Florida
    Posts
    4,091

    Default

    Quote Originally Posted by jamthrax View Post
    Is this true??? Would love the fact i dont have to plug my A6 into the mains when playing in a club
    Yep, it was a pretty poor design move by NI, their engineers weren't trying hard enough since the SL4 is the same 10 in 10 out specs and doesn't require external power.


  9. #9
    Tech Guru guiltyblade's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    San Francisco
    Posts
    1,282

    Default

    wow i had no clue that it needed a external power source. Giant fail.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •