Flying with your Controller
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    32

    Default Flying with your Controller

    I'll be travelling a bit with my setup this summer, and I'm curious if anyone out there has any advice to offer on travelling with a controller. Right now I'm using the S4 with the Mono/DJTT S4 Kontroller Bag. Can I take the complete setup on the plane without checking it?

    Also, how would it be categorized in terms of luggage allowance. I'm planning travelling light with just my S4 Bag, and a small rolling carryon. I know it's not the usual DJTT thread, just hoping someone here could help.
    Software: Traktor Scratch Pro 2, Ableton Live 9, Presonus Studio One 2
    Hardware: Traktor S4, Maschine, 2x Yorkville YSM5, Scarlett 2i2, V-Moda Crossfade LP2, Beyerdynamic DT990-250, MBP 13"
    soundcloud.com/agrelius

  2. #2
    Tech Mentor Glen's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Jersey Shore
    Posts
    296

    Default

    Yea you would be fine, i know most airlines allow you to have 2 carry ons, one to put in the overhead, and one to put on the seat in front of you. Just check your airline for size restrictions. Enjoy!
    Check out my...
    http://www.flickr.com/photos/glenboarder99
    http://soundcloud.com/glenboarder99
    Quote Originally Posted by sarasin View Post
    Then you are golden....like Ean Golden.

  3. #3
    Tech Guru guiltyblade's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    San Francisco
    Posts
    1,282

    Default

    I do it all the time. No problem at all. I fly with my s2 in a mono bag all over the US and it works fines. I literally fly every week cause of my job.

    Just pull it out like a laptop at security, in its own bin.

  4. #4
    Tech Guru djproben's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hollywood, CA
    Posts
    2,705

    Default

    I fly with a VCI-100 often and have never even taken out of the bag except once when the curious TSA person wanted to know what it was. Every other time they just ignored it, even with the midifighter in the bag too looking like some kind of complex detonator....
    "Art is what you can get away with." - Marshall McLuhan

  5. #5
    Tech Mentor m00n's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Denton, Texas
    Posts
    293

    Default

    Couple times I have travled with my APC and most recently my CNTLR the TSA has made me pull it out and they x-rayed them separately, just like they do laptops. Other then that i have never had any problems, granted ive only flown with gear 3 times..
    MBP -- TP2 -- Live -- Logic -- OhmStudio
    Kronos -- Max49 -- Tiptop Happy Ending Kit -- Couple modules & growing..

  6. #6
    Tech Guru LanceBlaise's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    USA, Where Techno Is Scarce
    Posts
    1,460

    Default

    I have flown all over the world with controllers. Just my X1's and my Audio 8 now, but used to be with my big Xone 1D's. Its never been an issue. As long as its the size allowed by carryon luggage your fine. I never even have to pull them out of the bag, just my laptop thats it, there have been times in customs they asked to see them, but its rare now.

    Good luck.
    [B]lanceblaise.com | podcasts

    for booking requests :: please go to: projecttechno.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •