Multi-Soundcard Setup
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Tech Mentor ranzerox's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Austin, TX
    Posts
    304

    Default Multi-Soundcard Setup

    hey guys, im curious about using 2 Audio 2s together in traktor to achieve 4 channels. i cant find a soundcard that sounds good and has 4 outputs and doesnt cost a shit ton. i know the best would be the A10 but im not spending 400$ on all those inputs i wont be using. all i need are outs. i really dont understand why they dont just have a 4 channel out with no ins. seems like such a logical thing.
    Dell 2.3 Ghz 4 Gb Laptop - Windows 7 Premium
    Numark Stealth - Kontrol X1 - Akai LPD8 - APC20 - Novation Launchpad - Numark Mixdeck
    Traktor Pro 2 - Ableton Live 8.100000000000000

  2. #2
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,816

    Default

    Probably because the subset of people who need 4 output channels to an external mixer but don't want to use vinyl decks or DJs is quite small.

    You can aggregate sound cards together on Windows with asio4all. I wouldn't recommend it as, although it'll probably work OK, you may have problems and you'll only find out when you've bought 2 soundcards.
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  3. #3
    Tech Mentor ranzerox's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Austin, TX
    Posts
    304

    Default

    Quote Originally Posted by lethal_pizzle View Post
    Probably because the subset of people who need 4 output channels to an external mixer but don't want to use vinyl decks or DJs is quite small.
    i suppose. doesnt make my predicament any different though. although i really dont see why there arent more people wanting to use USB to control 4 decks and use an external 4 channel mixer. its cheaper and more fun (atleast to me)
    Dell 2.3 Ghz 4 Gb Laptop - Windows 7 Premium
    Numark Stealth - Kontrol X1 - Akai LPD8 - APC20 - Novation Launchpad - Numark Mixdeck
    Traktor Pro 2 - Ableton Live 8.100000000000000

  4. #4
    Tech Guru zimfella's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Brighton ,UK.
    Posts
    1,069

    Default

    have you thought about the esi gigaport? some users on here have them and like em.

    http://www.djkit.com/esi-pro/esi-gigaport-hd.html

    I was in the same dilema as you. ended up getting a reloop contour interface edition. They are going cheap at the mo and you get another controller

    http://www.reloopdj.com/product_info...e-Edition.html
    It's not the gear. It's how you use it.
    limitations are the source of creativity.
    If you don't practice you don't want it.

    http://soundcloud.com/zimfella

  5. #5
    Tech Mentor ranzerox's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Austin, TX
    Posts
    304

    Default

    Quote Originally Posted by zimfella View Post
    have you thought about the esi gigaport? some users on here have them and like em.

    http://www.djkit.com/esi-pro/esi-gigaport-hd.html

    I was in the same dilema as you. ended up getting a reloop contour interface edition. They are going cheap at the mo and you get another controller

    http://www.reloopdj.com/product_info...e-Edition.html
    YES! i happened across that ESI card a long time ago and ive been trying to find it again since. thanks so much for that. i may go ahead and buy it. seems to be as good as the Audio 2 sound quality wise.
    Dell 2.3 Ghz 4 Gb Laptop - Windows 7 Premium
    Numark Stealth - Kontrol X1 - Akai LPD8 - APC20 - Novation Launchpad - Numark Mixdeck
    Traktor Pro 2 - Ableton Live 8.100000000000000

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Johannesburg
    Posts
    54

    Default

    native instruments are having a sale on the komplete audio 6 sound card at the moment, might be worth looking into?

  7. #7
    Tech Mentor DennisHuiberts's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Maastricht, The Netherlands
    Posts
    443

    Default

    Maybe a bit out of you pricerange, but a Xone:2D can be an option too. It's basically a Xone:1D with a 4 stereo channel audio interface...
    Check out my work!

    Vestax VCM-600 (for sale!) - Allen & Heath Xone:62 - Focusrite Saffire LE - Ultimate Ears Triple.Fi 10 Pro - Traktor Pro 2.1 - Ableton Live 8 - MacBook Pro 15"

  8. #8
    Tech Guru MrPopinjay's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    3,747

    Default

    There's a few styles of cards missing in the DJ sound card market at the moment. First is the 0 in 8 out as you asked for here-

    The other is the 6 in 6 out with phono preamps- 3 decks of timecode! Where the hell am I supposed to find that? No way in hell am I using the piece of FAIL that is the Audio10. (requires it's own power supply? What?) And I don't wanna pay for an extra 4x4 and a TSPro2 licence anyway...
    The xwax Thread! - The minimal open source DVS for Linux!
    Reddit's /r/DJs! - Another great DJ community!

  9. #9
    Tech Guru
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    nyc
    Posts
    693

    Default

    U cant use two of the exact same model ni cards at once without using a 3rd party driver like asio4all on one of them (or aggregate them using asio4all deoending what ur end goal is).

    U can however use 2 different ni models (audio2 and audio6 for example) and it works fine..

  10. #10
    Tech Mentor Mike_08's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Birmingham, United Kingdom
    Posts
    237

    Default

    Quote Originally Posted by ranzerox View Post
    2 Audio 2s together in traktor to achieve 4 channels.
    I'm currently running my setup like this. 2 A2s aggregated into 1 for TP2.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •