JackOsx /Traktor /Abelton
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Mentor neilmcm's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    falkirk scotland
    Posts
    472

    Default JackOsx /Traktor /Abelton

    I am trying to route 4 channels from traktor into abelton , I have got as far as setting the ports in Jack osx but in the send ports only live is showing and in the receive ports both are showing , not sure what to do tried a couple of times but keep getting stuck at this point.
    MBP 17 " , Allen & Heath Xone 92 , 2 X NI D2 , Midi Fighter Twister , MF3D , Maschine Mk2 , KRK RP6 G2 , Push , Technics 1210 mk2 , Aiaiai TMA-1 Studio Young Guru

  2. #2
    Tech Mentor JDFS's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tiel, The Netherlands
    Posts
    407

    Default

    Did you go through the tutorial on Dubspot? Then everything should work.

    http://blog.dubspot.com/traktor-to-a...o-route-audio/
    MacBook Pro 13 (Q1 2011) | Adam A5X | Akai APC20 | Alesis QX49 | Behringer BCR2000 | NI Komplete Audio 6

  3. #3
    Tech Mentor neilmcm's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    falkirk scotland
    Posts
    472

    Default

    thats what i have been using , do you need to use a external sound card or can I use the Db4 one.
    MBP 17 " , Allen & Heath Xone 92 , 2 X NI D2 , Midi Fighter Twister , MF3D , Maschine Mk2 , KRK RP6 G2 , Push , Technics 1210 mk2 , Aiaiai TMA-1 Studio Young Guru

  4. #4
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by neilmcm View Post
    I am trying to route 4 channels from traktor into abelton , I have got as far as setting the ports in Jack osx but in the send ports only live is showing and in the receive ports both are showing , not sure what to do tried a couple of times but keep getting stuck at this point.

    @neilmcm I had the same issue but solved it....simple after a good nights sleep.
    In Traktor you have to make sure you select "JackRouter" and NOT "jack audio device".

    Cheers,
    K.

  5. #5
    Tech Mentor neilmcm's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    falkirk scotland
    Posts
    472

    Default

    Thanks will try this tonight when I get home.
    MBP 17 " , Allen & Heath Xone 92 , 2 X NI D2 , Midi Fighter Twister , MF3D , Maschine Mk2 , KRK RP6 G2 , Push , Technics 1210 mk2 , Aiaiai TMA-1 Studio Young Guru

  6. #6
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,523

    Default

    The soundcard in your DB will do just fine, you can even do this with just the integrated one in your lappy.

  7. #7
    Tech Mentor neilmcm's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    falkirk scotland
    Posts
    472

    Default

    Padi so I don't need to use jack osx , how do I set that up ?? Thanks
    MBP 17 " , Allen & Heath Xone 92 , 2 X NI D2 , Midi Fighter Twister , MF3D , Maschine Mk2 , KRK RP6 G2 , Push , Technics 1210 mk2 , Aiaiai TMA-1 Studio Young Guru

  8. #8
    Tech Mentor neilmcm's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    falkirk scotland
    Posts
    472

    Default

    Padi so I don't need to use jack osx
    MBP 17 " , Allen & Heath Xone 92 , 2 X NI D2 , Midi Fighter Twister , MF3D , Maschine Mk2 , KRK RP6 G2 , Push , Technics 1210 mk2 , Aiaiai TMA-1 Studio Young Guru

  9. #9
    Tech Guru deevey's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    From Ireland Living in Manila: Philippines :D
    Posts
    3,675

    Default

    You'd still need jack ..or similar

    Traktor will use jack outputs 1-8 as external routing sound card

    In Ableton set the input sound card to Jack and the output to DB4

    Ableton will use the DB4 as the output sound card to whatever channels you wish on the DB4

    TBH I gave up on Jack after a few attempts and went with soundflower instead - it just "worked" without any messing around Jack just failed for me and couldn't be arsed trying to make it work.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •