Audiofire 4 vs NI Audio 4 DJ
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Wizard ceezo66's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    79

    Default Audiofire 4 vs NI Audio 4 DJ

    I have the Audiofire 4 and I'm considering switching to the Audio 4 DJ.

    Should I do it yall? I'm going to run it into an Ecler Nuo 2 mixer that I'm going to buy soon.

    I also need a sound interface that I can grind on since I'm learning how to skateboard again (inside joke sry).

    Basically I'm asking which sound interface is better/has higher stats for DJing (loudness + quality-ness) and please don't say it's a matter of preference.

    ps. What's the difference between $6 RCA cables and $24 RCA cables at Best Buy (which are the same length).

    THanks peeps
    Setup: Laptop, Traktor Pro, VCI100SE, Audiofire 4
    Windows XP Ultimate by Johnny, Service Pack 3
    Intel Pentium M, 1.6GHz, 2Gigs Ram
    http://www.myspace.com/djczo

  2. #2
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,612

    Default

    Quote Originally Posted by ceezo66 View Post

    What's the difference between $6 RCA cables and $24 RCA cables at Best Buy (which are the same length).
    The Price....
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  3. #3
    Tech Wizard ceezo66's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    79

    Default

    Good bc my cheap ass bought the $6 ones!
    Setup: Laptop, Traktor Pro, VCI100SE, Audiofire 4
    Windows XP Ultimate by Johnny, Service Pack 3
    Intel Pentium M, 1.6GHz, 2Gigs Ram
    http://www.myspace.com/djczo

  4. #4
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    You can pay double the price for a good beer but i know which one i'd rather drink ay.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  5. #5
    Tech Wizard ceezo66's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    79

    Default

    I'd rather pay for what gets me double drunk!
    Setup: Laptop, Traktor Pro, VCI100SE, Audiofire 4
    Windows XP Ultimate by Johnny, Service Pack 3
    Intel Pentium M, 1.6GHz, 2Gigs Ram
    http://www.myspace.com/djczo

  6. #6
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,383

    Default

    I have an Audiofire4 in for review at the moment, what problem are you having with it that you would want to change cards ?

  7. #7
    Tech Wizard ceezo66's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    79

    Default

    No real problem I just feel like the audio 4 dj is specificaly for djing and will yield higher quality audio/performance vs the audiofire 4 which I think is made for audio production and also happens to be used by DJs as a sound interface.

    Am I wrong again?
    Setup: Laptop, Traktor Pro, VCI100SE, Audiofire 4
    Windows XP Ultimate by Johnny, Service Pack 3
    Intel Pentium M, 1.6GHz, 2Gigs Ram
    http://www.myspace.com/djczo

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •