Turntable issues
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Default Turntable issues

    Longtime lurker, but recently picked up a new turntable to start sampling from my vinyl collection through maschine and am running into some connectivity issues. Since the people at guitar center were unable to help me, figured I'd ask here. For some reason, I'm unable to hear the audio from the table through the internal speakers on my computer (mbp), even with a preamp. The sampler in maschine picks up waveforms, but nothing plays back. Table has been tested with other speakers and works fine. The only advice guitar center could offer me was that because the headphone & mic jack are one and the same for my mbp, I might want to try a 3.5mm with 3 bands as opposed to the two for stereo, but I can't seem to find any online or in stores. Trying to avoid purchasing an audio interface if possible, but considering the audio6.

    tl;dr - headphone/mic jack on my mbp won't pick up my preamped turntable, and I'd rather not buy an audio interface at the moment

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    201

    Default

    Does your Maschine reconize the source it is coming from? Like a sound card? On windows you can select it on the Input device. Normally under options in maschine maybe.

  3. #3

    Default

    Yes, I use Soundflower with maschine to sample from my internal speakers. Waveforms show and the levels change but they aren't audible once recorded.

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    hampshire, UK
    Posts
    233

    Default

    could you not just push it into something like audacity?? see if that works?
    Macbook Pro 2011 :: Xone 22 :: Technics 1200 :: Denon DNS3700 :: 2x Midifighter ::Akia MPD24 :: Kaoss Pad 2 :: Audio 6 :: KRK Rockit 5 Darkstar :: Roland Sh-101 :: Traktor Scratch Duo :: Ableton live 8


  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Jersey Shore
    Posts
    478

    Default

    this is why they make audio interfaces.....just buy 1 dude

  6. #6
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,523

    Default

    Did you assign the headphone jack to act as Line In in OSX preferences? You won't get any sound as long as you have your TTs plugged in your headphone jack. Does the problem persist if nothing is plugged in?

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by padi_04 View Post
    Did you assign the headphone jack to act as Line In in OSX preferences? You won't get any sound as long as you have your TTs plugged in your headphone jack. Does the problem persist if nothing is plugged in?
    Yes, port is set to input. Any/all other audio besides the table works over the internal speakers while I have these settings configured.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •