Traktor Kontrol S4 Hard Drive Noise Issue
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    61

    Default Traktor Kontrol S4 Hard Drive Noise Issue

    Guys,

    I've been searching the forum along with the NI forum and although there are threads of issues with the KS4 none of them are giving any solutions.

    I've recently bought a S4, great bit of kit working really well. One problem that I have is that when my external hard drive spins up I hear it through my powered monitors. No a major problem when in my home but I'm about to start playing out with it next week and on a big sound system it will be nasty!!

    Any suggestions?

    Thanks

    Jinj
    Jinj

    Traktor 2, Live 8, Korg Zero 4, Oxygen 8, uc33e, Xone:1D, MPD16 Midi Pad, HP nx9420 Laptop, blood, sweat and tears!!

  2. #2

    Default

    Use balanced cables, S4 has balanced out 1/4 outputs. I assume your referenced monitors or PA has balanced input; any PA with no balanced input is crap. Same with reference monitors, they should have balanced inputs or put them out as a freebie outside your house.

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    61

    Default

    Im using balanced 1/4 jacks just now. I'm wordering if it's down to my USB cable. Might buy a high quality cable to see if that makes a difference.
    Jinj

    Traktor 2, Live 8, Korg Zero 4, Oxygen 8, uc33e, Xone:1D, MPD16 Midi Pad, HP nx9420 Laptop, blood, sweat and tears!!

  4. #4
    Tech Guru astromech's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,745

    Default

    I recommend Monster cables.



    Or just get one on ebay...
    A&H Xone:96 | Xone:K1 | 2 x 1210s | Traktor Pro 3 | Apple Macbook Pro (2015) 13" | Sennheiser HD7 DJ | Maschine Mikro Mk3
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  5. #5
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,464

    Default

    I recommend Monster cables.
    No.

    I'll bet you have a ground loop somewhere. Connect your gear and verify that you have the noise problem again. Then disconnect your laptop from main power (so it's running off battery). Did the noise stop? If yes, then you definitely have a ground loop.

    If not, then I'm guessing that you have something else in your setup that has a grounded plug. Go to a hardware store and get one of these...

    http://www.filmtools.com/grliadco41.html

    Should cost about a dollar. Use this on all your grounded plugs one at a time until you hear the noise go away. If you do this and still have noise, post back here.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •