What is the counting thing in the Traktor Remix Deck and WHY is it raping my CPU?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Tech Mentor emil_brikha's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Spain
    Posts
    189

    Default What is the counting thing in the Traktor Remix Deck and WHY is it raping my CPU?

    Hey guys,

    My laptop is on its last notes with its Dual Core processor and 4 gb ram but Traktor Pro 2.5 runs super smooth, except for this one and only situation.

    On the remix deck, there is a counting thing when the deck is playing, and when it gets high enough, my CPU gets trashed and Traktor crashes.

    If I stop the deck, especially if I load up a new remix deck file, which resets the counter thing... the CPU goes back to normal.

    I looked in the manual but didn't find a description of this thing, which I have pictured below with a big red arrow.

    remix.jpg
    Emil Beatsnatcher Brikha | www.LQP.se | Dell XPS M1330 (2.1 ghz Core 2 Duo, 4 GB ram), Traktor Pro 2.03, Novation Twitch.

  2. #2

    Default

    loop recorder? since it says loop recorder below it? idk haven't used the remix decks yet, getting a F1 soon though

  3. #3
    Tech Mentor emil_brikha's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Spain
    Posts
    189

    Default

    Yeah I was thinking that too, but the loop recorder on top of the screen is not recording anything.
    Emil Beatsnatcher Brikha | www.LQP.se | Dell XPS M1330 (2.1 ghz Core 2 Duo, 4 GB ram), Traktor Pro 2.03, Novation Twitch.

  4. #4
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    That's either beats or beats to cue. You can change what goes in that field in the track deck section of preferences. I would be surprised if that fixed your problem, but it's worth a try.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  5. #5
    Tech Guru ponyboy's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    London, home of the Pony.
    Posts
    509

    Default

    I have had to go back to 2.(x) as 2.5 was killign my laptop.
    Tony the Pony.
    My soundcloud page. House, mainly.

    Mixcloud & Website coming soon.

  6. #6
    Tech Mentor emil_brikha's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Spain
    Posts
    189

    Default

    photojojo: But this is not a track deck, it's a remix deck. It doesn't have the same layout.
    Emil Beatsnatcher Brikha | www.LQP.se | Dell XPS M1330 (2.1 ghz Core 2 Duo, 4 GB ram), Traktor Pro 2.03, Novation Twitch.

  7. #7

    Default

    It looks like a metronome/beat counter for the deck itself. I see you have it set as the master track, perhaps it keeps a counter for quantization purposes?

  8. #8
    Tech Mentor emil_brikha's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Spain
    Posts
    189

    Default

    I don't think so... even when I stop the deck, it stops, but never resets, the higher the number, the higher the pressure on my CPU.
    Emil Beatsnatcher Brikha | www.LQP.se | Dell XPS M1330 (2.1 ghz Core 2 Duo, 4 GB ram), Traktor Pro 2.03, Novation Twitch.

  9. #9

    Default

    i doubt that it is causing your crash BUT you could easily work around this by reloading your remix set from time to time, thus resetting the counter
    Traktor/Ableton /Komplete /MBP OSX el capitan

    http://www.soundcloud.com/deejaesnafu

  10. #10
    Tech Guru bumtsch's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Paris, France
    Posts
    1,178

    Default

    You should report this to NI support (if you haven't already).

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •