MF3D Launcher - Advanced Ableton Mapping (script) - Page 4
Page 4 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 31 to 40 of 55
  1. #31
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Berlin
    Posts
    150

    Default

    Quote Originally Posted by Chico Valencia View Post
    Dude, that works amazing now! Im well happy with my set up now...

    So Ive set up an 8x4 kit in Battery across banks 3 & 4. That way I figured that I could have a bit more freedom playing with what effectively are 2 Drum Kits, and then the clips from Ableton... boom!

    Thanks a lot man
    That's awesome man, you're welcome I'm really glad it worked out! Would love to see a performance video!

  2. #32
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Berlin
    Posts
    150

    Default

    Quote Originally Posted by Chico Valencia View Post
    Would it be a way of making the clip colours on bank 2, to match the colours of the actual clips in Live?
    I actually started working on this idea
    http://forum.djtechtools.com/showthread.php?t=63166

  3. #33

    Default

    Quote Originally Posted by ghztomash View Post
    I actually started working on this idea
    http://forum.djtechtools.com/showthread.php?t=63166

    Youre the man tomash!!
    Last edited by Chico Valencia; 11-26-2012 at 04:54 AM.

  4. #34

    Default

    Oh, I got another suggestion if thats cool... how could I set up different tilt mappings for each bank? As you know, I got Battery 3 across banks 3 & 4 controlling drums, and Id be interested to have slightly different effects on them. Thanks man

  5. #35
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Berlin
    Posts
    150

    Default

    Quote Originally Posted by Chico Valencia View Post
    Oh, I got another suggestion if thats cool... how could I set up different tilt mappings for each bank? As you know, I got Battery 3 across banks 3 & 4 controlling drums, and Id be interested to have slightly different effects on them. Thanks man
    Hey Chico! Not bad idea if understood correctly, but unfortunately the tilt messages are independent of the banks, they send the same CC message no matter in what bank you are, what I think you could do is make some effect racks with a chain selector or something, and map that to the bank buttons. (or use the side buttons for that)

  6. #36

    Default

    Quote Originally Posted by ghztomash View Post
    Hey Chico! Not bad idea if understood correctly, but unfortunately the tilt messages are independent of the banks, they send the same CC message no matter in what bank you are, what I think you could do is make some effect racks with a chain selector or something, and map that to the bank buttons. (or use the side buttons for that)
    Hey thanks a lot for your suggestion.
    Oh my, yeah Im gonna try to do that... you mean just by MIDI mapping right? would I have to change anything of the current script though?

  7. #37
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Berlin
    Posts
    150

    Default

    Quote Originally Posted by Chico Valencia View Post
    Hey thanks a lot for your suggestion.
    Oh my, yeah Im gonna try to do that... you mean just by MIDI mapping right? would I have to change anything of the current script though?
    nope nothing to change in the script!

  8. #38

    Default

    Quote Originally Posted by ghztomash View Post
    Would love to see a performance video!
    Here you go man, Im not launching any clips on Bank 2, but simply playing with NI Battery 3 across banks 3 & 4... boom!


  9. #39
    DJTT Super Moderator midifidler's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    San Francisco
    Posts
    1,902

    Default

    Hey guys -some really cool stuff here.

    I just wanted to touch base and advise that the upcoming firmware/utility update will allow you to set the side buttons and tilt messages to also be banked. This should make Ableton mapping/templates much easier to develop for you.

    This will not be the default behavior, but just look for a new check box in the settings

  10. #40

    Default help! D:

    is there any way you could post a video for people who are pretty new to all this and dont know how to edit mappings for their own sound? i would love you forever.

Page 4 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •