Firmware Update (Gemini CDJ-700)
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Tech Guru Otacon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    1,435

    Default Firmware Update (Gemini CDJ-700)

    Hello, my CDJ just got a new firmware update released, how do I go about applying it since I use it independent from my computer? I know this is a simple question but my CDJ knowledge is limited since I'm new to them. Thanks
    Last edited by padi_04; 09-27-2012 at 01:25 PM. Reason: fixed title
    If you don't have haters, you're not doing it right

  2. #2
    Tech Guru Eliot Han's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    819

    Default

    if its a cdj 2000 / 900 ...


    ↯↯ OFFICIAL SITE // MY SETUP ↯↯

  3. #3
    Tech Guru Otacon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    1,435

    Default

    nah its a Gemini CDJ-700
    If you don't have haters, you're not doing it right

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Desert Hot Springs, CA
    Posts
    763

    Default

    did you figure it out? I just got mine today and had to do it myself.. no help on the gemini site.

    Put the update on a disc or usb. Turn on the CDJ, insert the media you've put the update on.

    If its USB (what I did) then hit the USB button on the top right, it will find the update automatically. Select the update with the scroll wheel, all set.

    Same with CD. Select CD, etc
    Hardware: Akai Max49, Maschine, Equator D5 monitors, Saffire Pro 14
    Software: Logic, Maschine
    My Neighbors Listen to House Music.. Because They Have To.

  5. #5
    Tech Guru dripstep's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    my house in the great white north.
    Posts
    1,728

    Default

    Can you not plug the cdj into your computer, install the firmware, and unplug?
    2 x gemini PT 1000 . Gemini PS-525 . X1
    NI Audio 6 . Traktor Scratch pro 2
    2007 Macbook Pro
    Quote Originally Posted by The Mighty FV View Post
    manners don't cost a thing dude - never forget that, it'll help you in all walks of life.

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Desert Hot Springs, CA
    Posts
    763

    Default

    I tried.. but no dice for me. maybe I did it wrong. It was easy enough for me to use the USB drive so I didn't mind too much. I honestly thought the USB was just for MIDI, but I'm probably wrong.
    Hardware: Akai Max49, Maschine, Equator D5 monitors, Saffire Pro 14
    Software: Logic, Maschine
    My Neighbors Listen to House Music.. Because They Have To.

  7. #7
    Tech Mentor DirtyNerd's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    347

    Default

    Contact Gemini for support. I would guess you have to put on a USB stick, plug the USB stick into the player, then turn it on..may need to navigate the menu to find the upgrade...but contact Gemini tech support for help.
    Traktor: Kontrol X1, Kontrol F1, DN-MC3000, DN-X1700
    Ableton: Launchpad, nanoKontrol2, LPK-25, BCR2000

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    124

    Default

    Put the update in the main folder of a USB stick. place it in the CDJ. Enter USB mode and then follow the instructions on screen. If your unit doesn't see the update make sure the file is a .gci file type.

  9. #9

    Default

    Bumping an old thread so sorry about this but I have bought x2 Gemini CDJ 650's, They both come with the latest 4.4 firmware, but I have just bought a 3rd deck second hand on eBay and it is on the 4.3 firmware, I have tried to update it via the updater on the Gemini site but it just hangs. Has anyone got the 4.4 update on their computer that they can send over to me so I can do it via a USB stick (Gemini have taken the link down on the site for some reason)

    Thanks in advance if anyone could help
    x2 Pioneer CDJ 850K, NI Kontrol Z2, Traktor Scratch Pro, MacBook Pro

  10. #10
    Tech Guru the_bastet's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,764

    Default

    what does the cdj700 firmware update do?
    - Equipment - 2X Technics 1200, 2X Audio Technica ATLP1240, 2X XDJ700, 2X XDJ1000 MK2, Denon DNX-1100, Mixars DUO, DJM750 MK2, NI Audio 10, NI Aduio 4, Serato SL3, 4X Shure M44-7, 2X Ortofon Pro S, 2X Numark Groove Tool, Maschine MK3, Samson Carbon 49, Roland SE-02, Novation Launchcontrol, TouchOSC, Nocation Peak, Arturia MiniBrute, Korg Volca Kick, MicroKorg (Classic), NI Komplete Audio 6

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •