traktor timing issues
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    1

    Default traktor timing issues

    ok so i have this problem with afew of the tracks that i import , the BPM is correct but the song is shifted along half a beat :/ like as you can see here the track starts on the off beat [ATTACH=CONFIG]12711[/ATTACH]
    what ive been doing is just manually syncing tracks , but still i would like to know how to make the track start on the first beat so i can sync
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Tech Guru squidot's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Las Vegas
    Posts
    803

    Default

    delete the grid, re-apply the grid to the proper beat, and set a load marker where you want the song to start every time.
    tsp 2.5 | vci-400 ege | mfspectra | kontrol x1s | rokit 8s (ferrari grey) | krk 10 sub | audio 8
    hp dv6 - i5 - 8gb | maschine | mpk49 | apc40 | rokit 5s | technics sl-1200mk3ds | cdj100s
    thread of free music

  3. #3
    Tech Guru squidot's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Las Vegas
    Posts
    803

    Default

    if re-applying doesn't allow you to select the first beat you can also try to manually drag the track to the play marker and then apply the grid. if all else fails just move the grid to the right spot and set a load marker.
    tsp 2.5 | vci-400 ege | mfspectra | kontrol x1s | rokit 8s (ferrari grey) | krk 10 sub | audio 8
    hp dv6 - i5 - 8gb | maschine | mpk49 | apc40 | rokit 5s | technics sl-1200mk3ds | cdj100s
    thread of free music

  4. #4
    Tech Guru Nicky H's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Leeds UK
    Posts
    2,490

    Default

    You know what, since the latest Traktor update about 50% of tracks I import end up like that and it hardly ever happened before, maybe once or twice.

    I guess this is the new 'improved' beat detection.
    SC | MC

  5. #5
    Tech Guru squidot's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Las Vegas
    Posts
    803

    Default

    Quote Originally Posted by Nicky H View Post
    You know what, since the latest Traktor update about 50% of tracks I import end up like that and it hardly ever happened before, maybe once or twice.

    I guess this is the new 'improved' beat detection.
    it doesn't happen to me that much running 2.5, but it seems like sometimes there are bad days where i'll get a bunch of them and then i'll be mostly fine on other sessions. i would say on average i have this issue maybe 10% of the time with house tunes.
    tsp 2.5 | vci-400 ege | mfspectra | kontrol x1s | rokit 8s (ferrari grey) | krk 10 sub | audio 8
    hp dv6 - i5 - 8gb | maschine | mpk49 | apc40 | rokit 5s | technics sl-1200mk3ds | cdj100s
    thread of free music

  6. #6
    Tech Guru Nicky H's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Leeds UK
    Posts
    2,490

    Default

    A lot of mine it puts the grid marker half a bar in front - so the first grid marker is on the first snare drum..
    Annoying when you're drunk.
    SC | MC

  7. #7
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    Grid manually. sorted
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  8. #8
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    7,372

    Default

    Nice tutorial:


  9. #9
    Tech Guru kooper1980's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    2,291

    Default

    A lot of my tracks since the update have been detected as being 1 BPM too slow. I have to key the BPM in manually and the grid re-aligns.

    Yes doing it manually isn't too much hassle but the point is that I shouldnt have to.

    Another solution seems to be if i re-analyse my tracks before i attempt to grid.
    MacBook Pro, HD25's, Midi-Fighter Classic, Pioneer DDJ-RX , Rekordbox

  10. #10
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Sometimes I just right click and select analyze again and that fixes it.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •