Traktor..... GLITCH !
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    42

    Default Traktor..... GLITCH !

    Hello everyone!


    i have a macbook pro i7 quad core 2.2ghz... 4gb of ram and 500gb at 7200rpm, i have every single app off, even airport is off... I have a S4 and the latency buffer is set to 512 (which is even too high), BUT! ... i can hear the kicks and the snares glitch a lot. and sometimes it freezes for a fraction of a second when i activate or deactivate an FX.

    .... Why?

    is this computer not enough? I'm seriously lost now.


    help!

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    189

    Default

    I don't have a fix for this but believe me those specs are more than enough to run traktor. Not sure why it's doing it, maybe someone else has a solution.

  3. #3

    Default

    Latest Traktor, latest OS, latest drivers? That's usually the starting point when narrowing down obvious issues.
    ---
    Contact me if you have a cool musical idea. @kentsandvik

  4. #4
    Tech Guru squidot's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Las Vegas
    Posts
    803

    Default

    Do you have it plugged into a usb3 port?
    tsp 2.5 | vci-400 ege | mfspectra | kontrol x1s | rokit 8s (ferrari grey) | krk 10 sub | audio 8
    hp dv6 - i5 - 8gb | maschine | mpk49 | apc40 | rokit 5s | technics sl-1200mk3ds | cdj100s
    thread of free music

  5. #5
    Tech Mentor rdale's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    299

    Default

    Is the keylock on? That makes for some weird sounding stuff sometimes.

  6. #6
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Drivers would be my guess. If you're running mountain lion you need to download the 10.8 specific drivers for the S4 from the NI website, I'm not sure if they're still beta or not.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    27

    Default

    Quote Originally Posted by rdale View Post
    Is the keylock on? That makes for some weird sounding stuff sometimes.
    I allways have keylock on and i dont get no wierd sound.
    BADHAIRDAY on soundcloud.

  8. #8

    Default

    2.5 had performance issues with keylock, fixed in Traktor 2.5.1. I did a 24-hour marathon DJ set just for fun this weekend and Traktor worked with no glitches. Used my studio MacPro that spec:wise (as it's an old MacPro) has maybe 40% of your performance.
    ---
    Contact me if you have a cool musical idea. @kentsandvik

  9. #9
    Tech Guru kooper1980's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    2,291

    Default

    Preferences>Audio setup> make sure that "Enable Multicore processor support" is unticked.

    What is your sample rate set at?
    MacBook Pro, HD25's, Midi-Fighter Classic, Pioneer DDJ-RX , Rekordbox

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •