Is it normal for traktor waveforms to appear blurry while cue juggling?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    44

    Default Is it normal for traktor waveforms to appear blurry while cue juggling?

    just curious. its seems better when they are close together but when I jump around the track it gets pretty messy. its only for a split second. but annoying nonetheless.

  2. #2
    Tech Guru robdquick's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    590

    Default

    I sometimes find that when I cue to a specific place in the track, the section before the cue is blurry until you move the track to before the cue, then it becomes clear again. I guess it only loads a hi-res waveform for after the cue, rather than before?

    Guessing that this is also what is happening to you.
    Mobile DJ. 2 x Denon SC2900, Denon MC-6000 MK2, Wharfedale Titan 15a Powered Speakers, Titan A15 Subs, HP laptop. Shed load of lights!! Maschine Mikro MK2, Xone:K2.

    2nd Generation Mobile DJ
    2G on Twitter | 2G on Facebook
    | RobDQuick On Soundcloud


  3. #3
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Yes, I hear 2.6 is better at this.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  4. #4
    Tech Mentor trilla_shocka's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Charlotte
    Posts
    109

    Default

    Are you on a fairly new computer/laptop?

    I'm on a 2006 MacBook Pro. I rarely have issues with audio but at times I have experienced what you are talking about.
    Soundcloud @ http://www.soundcloud.com/dj-sved
    Twitter @ https://twitter.com/djsved
    DJM 900 Nexus
    Two Traktor X1s

  5. #5
    Tech Guru Ross's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bournemouth, UK
    Posts
    1,155

    Default

    Traktor will blur the bit before your cue point, it's just what it does. Something to do with the way it caches waveforms.
    Pioneer DJM 700 / Traktor Kontrol X1 / 2 x Technics SL1200MK5 / Traktor Scratch Pro 2.6.7 / Ortofon Concorde Nightclub MK1
    Audio 8 DJ / Sennheiser HD 25-1 II / Magma Traveler / IsoAcoustics ISO-L8R155 / KRK RP6 G2 / Vinyl

  6. #6
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    it used to be a bug, now its a "feature"
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  7. #7
    Tech Mentor denisps2's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    167

    Default

    Quote Originally Posted by Jester View Post
    it used to be a bug, now its a "feature"
    ahahahha that just made my day

  8. #8
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    in the first versions of pro 2, the ui behind the playhead had a tendency to just disappear, also when skipping throught the track it would do that. they "fixed" that by making behind the playhead blurry and they still haven't fixed it.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  9. #9
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    44

    Default

    do you guys think this will be updated by NI?

  10. #10
    Tech Guru djproben's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hollywood, CA
    Posts
    2,705

    Default

    Quote Originally Posted by DJ Mob Cat View Post
    do you guys think this will be updated by NI?
    You think it should be more blurry?
    "Art is what you can get away with." - Marshall McLuhan

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •