External Recording w/ Audio 6
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Default External Recording w/ Audio 6

    Hi all,

    How can I record my sets with the following setup: a laptop, Audio 6, X1, and an external mixer? I know I'm supposed to run an RCA from the mixer's Rec or Master Out into the Audio 6's Main In, but I'm not sure what settings I need to change in Traktor. I can record using A or B's In, but I'd like to use the Main. Of the three Ins on my soundcard—A, B, Main—are there differences between them? Or will they all record the same?

    Thanks in advance.

  2. #2
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,409

    Default

    Howdy,

    Run an rca from the rec out or booth from the mixer, into the main in on the audio 6. If you want to record through traktor you will need to assign one of the decks as a direct through (most likely deck d). Change the input routing for deck d to the main in on the audio 6 and you are set. Make sure your recording source is set to external as well, i've made that mistake many a time
    Acer E5 i7 16GB 512SSD 2TBHD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ DUAL X1s ~ DN-X1600 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ ZED6FX ~ AT2020

    " I’m the Dude, so that’s what you call me. That or, uh His Dudeness, or uh Duder, or El Duderino, if you’re not into the whole brevity thing. "

  3. #3
    Tech Guru Ross's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bournemouth, UK
    Posts
    1,155

    Default

    This sort of question is getting asked so often, it needs a proper tutorial. I'm somewhat motivated to do one, but then I can't be bothered.
    Pioneer DJM 700 / Traktor Kontrol X1 / 2 x Technics SL1200MK5 / Traktor Scratch Pro 2.6.7 / Ortofon Concorde Nightclub MK1
    Audio 8 DJ / Sennheiser HD 25-1 II / Magma Traveler / IsoAcoustics ISO-L8R155 / KRK RP6 G2 / Vinyl

  4. #4

    Default

    Jester,

    Thanks so much for your help! I've got it up and running and can record my mixes via Traktor. I do have one more question, though, concerning how to use the headphone input on the Audio 6; I'd like to cue up my tracks while the other DJ is doing his thing on the club's mixer. Again, very many thanks!

  5. #5
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,409

    Default

    As far as the inputs go, it doesn't matter which you use, the rear A&B inputs are mainly for timecode, the front is for an aux source and is just handier really. The headphone jack is for the Main Out (1&2) only.
    Acer E5 i7 16GB 512SSD 2TBHD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ DUAL X1s ~ DN-X1600 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ ZED6FX ~ AT2020

    " I’m the Dude, so that’s what you call me. That or, uh His Dudeness, or uh Duder, or El Duderino, if you’re not into the whole brevity thing. "

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by Jester View Post
    As far as the inputs go, it doesn't matter which you use, the rear A&B inputs are mainly for timecode, the front is for an aux source and is just handier really. The headphone jack is for the Main Out (1&2) only.
    Thanks!

  7. #7
    Tech Convert
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Sheffield, UK
    Posts
    14

    Default

    Hi all,
    I'm pretty new to traktor and am having a bit of trouble setting my audio 6 for external recording.

    I don't have a rec out on my mixer so I improvised and used the booth out, I sent that into the main in on the front of my audio 6 and configured everything as described above.

    Everything seems to be working fine however, there is a load of crackling when I start playing and recording at the same time, I know theres something up but don't know what and it's really irritating! haha

    any help or advice would be greatly appreciated!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •