Help with Audio Interface PLEASE!
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    London
    Posts
    20

    Default Help with Audio Interface PLEASE!

    Hey guys,

    To make thing short and easy:

    My setup:
    2x CDJ 850
    DJM 850
    Kontrol X1
    Traktor 2.5

    Im extremely broke at the moment and found a pair of CDJ 400's lying around, I want to connect them to Traktor for decks C and D and I am wondering which Interface to buy:

    Audio 8/10 DJ (the expensive one)
    ESI Gigaport HD+ (the cheap solution)

    Which one do you recommend?

    My question to the Audio 8/10 is...once connected to Traktor, do the CDJ's work same as on USB HID mode?
    do you still need mappings?
    can you connect CDJ 1000's?
    what happens without mappings for them?
    Do you see things such as the pitch fade (when moved on the CDJ) moving on Traktor?

    Sorry about all the questions, but I hope someone can give me some help!

    nico
    DENON DN SC 2000 | CDJ 400's | Behringer DDM4000 | DJM 400 | Kontrol S4 | Traktor Pro | HDJ 500 | Stanton T62 | Audio 2 DJ
    Currently: CDJ-1000 MK3's | Allen & Heath Xone 22 | Kontrol X1 | AIAIAI TMA-1 | Audio 8 DJ + TraktorSP 2.5 | 16GB Macbook SSD facebook.com/plutrix soundcloud.com/plutrix

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Boston/Worcester
    Posts
    1,067

    Default

    use the djm 850

  3. #3
    Tech Guru Ross's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bournemouth, UK
    Posts
    1,155

    Default

    Just plug all of your CDJ's into your 4 channel mixer (Traktor Scratch certified), set the mixing to external and set input routing accordingly, put timecode CDs in CDJs and you're good to go.

    CDJ 850's aren't HID at the time of posting.

    And no, you won't need a mapping using timecodes.
    Pioneer DJM 700 / Traktor Kontrol X1 / 2 x Technics SL1200MK5 / Traktor Scratch Pro 2.6.7 / Ortofon Concorde Nightclub MK1
    Audio 8 DJ / Sennheiser HD 25-1 II / Magma Traveler / IsoAcoustics ISO-L8R155 / KRK RP6 G2 / Vinyl

  4. #4
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,401

    Default

    Quote Originally Posted by manchild View Post
    use the djm 850
    uhh, yeah ..
    Acer E5 i7 16GB 512SSD 2TBHD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ DUAL X1s ~ DN-X1600 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ ZED6FX ~ AT2020

    " Iím the Dude, so thatís what you call me. That or, uh His Dudeness, or uh Duder, or El Duderino, if youíre not into the whole brevity thing. "

  5. #5
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,524

    Default

    The djm850 is scratch certified so you don't need to buy anything other than the scratch upgrade kit from NI's store.

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    London
    Posts
    20

    Default

    okay yeah cool, I should have made it a bit more clear. How would the situation be with CDJ 1000's? Since in a club where I DJ quite a lot, there are three CDJ 1000's which I would like to use on Traktor. How would that work then? mappings? connection? etc..?
    DENON DN SC 2000 | CDJ 400's | Behringer DDM4000 | DJM 400 | Kontrol S4 | Traktor Pro | HDJ 500 | Stanton T62 | Audio 2 DJ
    Currently: CDJ-1000 MK3's | Allen & Heath Xone 22 | Kontrol X1 | AIAIAI TMA-1 | Audio 8 DJ + TraktorSP 2.5 | 16GB Macbook SSD facebook.com/plutrix soundcloud.com/plutrix

  7. #7
    Tech Guru MrPopinjay's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    3,747

    Default

    If they have a DJM850 or DJM900 you just plug the mixer into your laptop via USB, put timecode CD into the CDJ1000s and then mix using timecode.

    If it's a different mixer that isn't traktor scratch certified you have to wire up your Audio6 soundcard to the mixer and CDJs the way it shows in the manual and again put timecode CDs into the CDJ1000s and mix with them.
    The xwax Thread! - The minimal open source DVS for Linux!
    Reddit's /r/DJs! - Another great DJ community!

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    London
    Posts
    20

    Default

    Okay great, so I don't need mappings right? as long as the CD decks have timecode cd's on them im off fine right? Audio 6 for 3 decks? Isn't the Scratch A6 only for 2 decks tops?
    DENON DN SC 2000 | CDJ 400's | Behringer DDM4000 | DJM 400 | Kontrol S4 | Traktor Pro | HDJ 500 | Stanton T62 | Audio 2 DJ
    Currently: CDJ-1000 MK3's | Allen & Heath Xone 22 | Kontrol X1 | AIAIAI TMA-1 | Audio 8 DJ + TraktorSP 2.5 | 16GB Macbook SSD facebook.com/plutrix soundcloud.com/plutrix

  9. #9
    Tech Guru MrPopinjay's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    3,747

    Default

    No you don't need mappings. You can't map CDJ1000s as they have no midi functionality.

    The Audio6 DJ can do 3 decks of timecode control in Traktor.
    The xwax Thread! - The minimal open source DVS for Linux!
    Reddit's /r/DJs! - Another great DJ community!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •